Thursday , December 7 2023

Acord între israelieni şi palestinieni pentru un nou ARMISTIŢIU, de 72 de ore

gaza

Israelienii şi palestinienii au ajuns la un acord, luni seara, pentru un armistiţiu de 72 de ore în Fâşia Gaza, care ar urma să intre în vigoare marţi, la ora locală 08.00 (08.00, ora României), a anunţat pentru AFP un oficial egiptean.
“Contactele Egiptului cu diverse părţi au reuşit să obţină un armistiţiu de 72 de ore în Gaza, începând de mâine (marţi) dimineaţă, la ora 05.00 GMT (08.00, ora României), şi ca restul delegaţiilor să se deplaseze la Cairo pentru negocieri mai ample”, a spus el, în contextul în care o delegaţie palestiniană se află în capitala egipteană de duminică seara.
Israelul a acceptat armistiţiul de 72 de ore cu mişcarea palestiniană Hamas, care ar urma să intre în vigoare marţi dimineaţa, la iniţiativa Egiptului, a anunţat luni seara un oficial israelian, citat de AFP.
“Israelul va respecta încetarea focului începând de mâine, la ora locală 08.00 (08.00, ora României”, a declarat pentru AFP un oficial israelian, sub acoperirea anonimatului.
Mişcarea Hamas a acceptat armistiţiul de 72 de ore cu Israel, care ar urma să intre în vigoare marţi dimineaţa, la iniţiativa Egiptului, a declarat în cursul nopţii de luni spre marţi un purtător de cuvânt al acestei organizaţii islamiste care controlează Fâşia Gaza.
Mişcarea “Hamas a informat în urmă cu câteva minute Cairo că aprobă armistiţiul de 72 de ore pentru mâine”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt Sami Abu Zouhri.

Vezi si

Oficial: Fostul premier Florin Cîțu, pus sub urmărire penală în dosarul vaccinurilor anti-COVID. 43,3 milioane de doze achiziționate în plus de România

Fostul premier Florin Cîțu a fost pus oficial sub urmărire penală miercuri, 6 decembrie, de …