Saturday , July 20 2024

Acord. Florin Cîțu va fi prim-ministru. 9 ministere ia PNL, 6 USR-PLUS, 3 UDMR

Ludovic Orban a făcut declarații la finalul negocierilor de vineri pentru împărțirea funcțiilor și a ministerelor.

“Așa cum ne-am angajat imediat după ce românii și-au exercitat dreptul de vot să formăm o coaliție de centru-dreapta care să permită o guvernare performantă, astăzi cele trei formațiuni politice au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește constituirea guvernului, structura guvernului și, de asemenea, pozițiile care vor fi ocupate de cele trei formațiuni.

În ceea ce privește funcțiile cele mai importante în stat, Florin Cîțu este candidatul la funcția de prim-ministru, susținut de UDMR, USR-PLUS și PNL. În ceea ce privește cele două poziții de președinte de la Parlament, președintele Senatului va aparține unui candidat de la USR-PLUS, președintele Camerei Deputaților, unui candidat din partea PNL”, a spus Ludovic Orban, la Vila Lac.

“În ceea ce privește guvernul, în afară de premier, am decis portofoliile care urmează să fie ocupate de cei care vor forma guvernul. Este vorba de doi vicepremieri. De asemenea, Guvernul va avea 18 ministere. Din acestea, 9 vor fi conduse de reprezentanți ai PNL, 6 vor fi conduse de reprezentanți ai USR-PLUS și 3 vor fi conduse de reprezentanți ai UDMR”, a mai spus Ludovic Orban.

Iata ce ministere ia fiecare partid din coalitie:

USR-PLUS va avea 6 ministere: Justiției, Transporturilor, Sănătății, Cercetării Inovării și Digitalizării, Economiei și IMM-uri.

UDMR va prelua 3 ministere: Dezvoltării, Mediului și Sportului.

PNL va conduce Apărarea, Externele, Finanțele, Internele, Educația, Energia, Agricultura și Munca.

 

Vezi si

Sărbătoare: Sfântul şi slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul. Tradiții și obiceiuri

Sfântul şi slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul este pomenit în calendarul creştin ortodox la 20 iulie. …