Friday , December 9 2022

UPDATE 2: Accident grav provocat de un roman in Grecia. 4 morti si zeci de raniti. Soferul TIR-ului a fugit de la locul faptei (VIDEO)

grecia


Patru persoane au fost ucise şi cel puţin 20 rănite, duminică dimineaţă, în Grecia, într-un accident provocat de un şofer de tir român care a fost reţinut de poliţie, relatează Kathimerini în ediţia electronică.
UPDATE 4: Preşedintele Băsescu transmite condoleanţe victimelor
Preşedintele a transmis, duminică, un mesaj familiilor cetăţenilor care şi-au pierdut viaţa, precum şi persoanelor rănite în accidentul rutier petrecut în apropierea oraşului Salonic din Grecia, potrivit Preşedinţiei.
“Îmi exprim profunda îndurerare faţă de tragicul accident petrecut duminică, 5 octombrie a.c., în apropierea oraşului Salonic. Doresc să transmit sincere condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa şi să le doresc deplină însănătoşire persoanelor care au fost rănite”, se arată în mesajul preşedintelui.
UPDATE3: Un autocamion condus de un român a lovit mai multe autoturisme pe o autostradă în apropiere de Salonic, iar 4 persoane din autoturismele lovite au decedat, 4 sunt rănite grav şi 20 sunt rănite uşor, informează MAE, precizând că “nu rezultă, încă” decesul sau rănirea vreunui român.
“Consulatul General al României la Salonic s-a sesizat cu privire la producerea unui accident rutier în apropierea oraşului Salonic, pe autostrada ce face legătura între oraşele Salonic şi Veria, cu o posibilă implicare a unui autocamion înmatriculat în România”, precizează MAE cu privire la accidentul din nordul Greciei.
Ministerul adaugă că oficiul consular a întreprins demersurile legale pe lângă autorităţile elene, în vederea obţinerii unor informaţii certe, în regim de urgenţă, cu privire la circumstanţele producerii accidentului, cât şi pentru confirmarea existenţei unui autovehicul înmatriculat în România implicat în accident.
 
“În paralel cu demersul iniţiat, o echipă a Consulatului General al României la Salonic s-a deplasat, de urgenţă, la locul accidentului. Conform primelor informaţii obţinute inclusiv pe cale poliţienească, un autocamion la volanul căruia se afla un cetăţean român a lovit mai multe autoturisme staţionate într-o zonă cu restricţii de circulaţie, ca urmare a efectuării unor lucrări pe carosabil. În urma accidentului, 4 persoane aflate în autoturismele lovite au decedat, 4 persoane sunt rănite grav şi sunt peste 20 de cetăţeni răniţi uşor. Din cauza caracterului recent al accidentului, nu rezultă, încă, decesul sau rănirea vreunui cetăţean român, însă cercetările sunt în plină desfăşurare, urmând să fie stabilite ulterior identităţile certe ale tuturor victimelor”, precizează MAE.
Ministerul menţionează că şoferul autocamionului, cetăţean român, a fost reţinut şi se află la dispoziţia autorităţilor elene.
“În acest sens, reprezentanţii Consulatului General rămân în continuare la locul accidentului, fiind în legătură directă cu autorităţile elene competente”, se mai arată în comunicat.
UPDATE 2: Ministerul roman de Externe confirma ca autorul accidentului din Grecia este roman. Ultimul bilant al tragediei: patru morti si 20 de raniti, 4 victime fiind in stare grava.
Martorii spun că traficul era puternic perturbat din cauza unor lucrări de întreţinere, motiv pentru care zeci de autovehicule erau oprite. Şoferul tirului nu ar fi frânat la timp şi a intrat cu viteză în coloana de maşini.
Bilanţul victimelor accidentului putea fi mult mai mare, dar cei mai mulţi şoferi şi pasageri coborâseră din maşini în aşteptarea deblocării traficului.
Unii spun că lucrările nu erau semnalizate corespunzător. Coloana se oprea într-o curbă, iar şoferul român nu ar fi avut timp suficient să oprească în siguranţă vehiculul de mare tonaj. Pe de altă parte, poliţia informează că toate măsurile de semnalizare fuseseră luate, iar condiţiile meteo asigurau vizibilitate optimă.
Un român care conducea un TIR înmatriculat în Bulgaria a provocat un accident deosebit de grav în Grecia. Patru persoane au murit pe loc şi 23 de oameni au fost răniţi. Şoferul a fugit de la locul accidentului şi a fost prins ulterior în timp ce se ascundea pe un câmp din apropiere.
Şoferul român conducea un TIR pe o autostradă din nordul Greciei, când a lovit o coloană de maşini staţionate din cauza unor lucrări. În urma impactului, cel puţin o maşină – din cele 40 de autoturisme în care a intrat – a luat foc.
UPDATE 1: Tirul condus de un sofer de nationalitate romana, dupa informatii furnizate de postul grecesc de televiziune ANT1, a intrat cu viteza intr-o coloana de autoturisme care stationau din cauza unor lucrari la autostrada Egnatia, arata B1 Tv.
Soferul roman a fugit de la locul accidentului, dar a fost prins imediat de politie pe un camp din apropiere si retinut pentru interogatoriu.
Accidentul s-a produs pe autostrada Egnatia, din nordul Greciei, la aproximativ 50 de kilometri de Salonic, in jurul orei 10:30.
Potrivit Antena 3, tirul care a provocat accidentul a explodat.
Patru persoane, două femei şi doi bărbaţi, au murit pe loc, iar alte 20 au fost rănite. Potrivit presei locale, trupul uneia dintre victime a fost scos carbonizat din maşina care a luat foc.

Vezi si

Dorin Cioabă, avertisment pentru austrieci: „Vor fi numai pene de lebădă. Le vom servi la ei acasă”

Autointitulatul rege al rromilor Dorin Cioabă a reacționat pe Facebook după ce România, nu a …