Friday , December 8 2023

Accident feroviar în Botoşani: Patru morti dupa ce un tren a lovit in plin un autoturism

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Botoşani au anunţat că patru persoane şi-au pierdut viaţa în urma accidentului petrecut la o trecere de cale ferată din localitatea Măşcăţeni, unde un autoturism a fost lovit de un tren.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Botoşani, Daniela Darea, cele patru persoane – o femeie şi trei bărbaţi – aflate în maşina lovită de tren au fost găsite decedate.
Conform Poliţiei, pasagerii se aflau într-un autoturism Cielo , al cărui şofer nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată, ignorând semnalele acustice şi luminoase ale trenului.
Trenul implicat în accident este unul privat, care circula pe ruta Dorohoi-Iaşi.
Conform surselor citate, niciun călător al trenului nu a avut de suferit în urma accidentului, iar garnitura este oprită în localitatea Albeşti.
Accidentul s-a petrecut la o trecere de cale ferată din localitatea Măşcăţeni, comuna Albeşti din judeţul Botoşani, care nu era semnalizată prin bariere, şi prin Crucea Sfântului Andrei.
În autoturism se aflau o femeie şi trei bărbaţi, iar în urma impactului unul dintre bărbaţi a fost aruncat din maşină pe calea ferată.
Purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani, Dorina Lupu, preciza că la faţa locului au ajuns două echipaje de descarcerare, un echipaj SMURD şi două echipaje ale Ambulanţei, iar patru persoane erau încarcerate.

Vezi si

Proiect OUG: Salariile funcționarilor ar putea crește de la 1 ianuarie. Majorări de doar 13% la lefurile dascălilor la început de an

Potrivit unui Proiect de Ordonanță de Urgență, salariile funcționarilor publici ar urma să crească de …