Saturday , June 22 2024

Accident cu zeci de mașini pe o autostradă din Ungaria din cauza unei furtuni de praf. Trei români au fost răniți, unul este în stare gravă

Zeci de persoane au fost rănite în urma unui accident în lanț care s-a produs sâmbătă după-amiază pe o autostradă din Ungaria din cauza unei furtuni de praf. Traficul este blocat.

Poliția a anunțat că cel puțin cinci tiruri și 32 de autoturime au fost implicate în accidentul produs pe autostrada M1 care leagă Budapesta de Austria.

Accidentul a avut loc în apropierea capitalei și a fost provocat de o furtună de praf care a redus foarte mult vizibilitatea pe șosea, relatează Mediafax. În zonă a bătut vântul cu peste 117 km pe oră.

Potrivit primelor informații ale autorităților, 26 de persoane au fost rănite, din care șase sunt în stare gravă. La fața locului au fost trimise numeroase echipaje medicale, inclusiv în elicoptere.

MAE anunță că trei români au fost răniți și că unul este în stare gravă în urma accidentului produs sâmbătă pe o autostradă din Ungaria. În accidentul provocat de o furtună de praf au fost implicate zeci de mașini.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că „Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetățean român, prin intermediul numărului de telefon de urgență, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14:25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule.”

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale, inclusiv cu sprijinul Biroului Atașatului de Afaceri Interne, pentru a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

„Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află și trei cetățeni români, dintre care unul a fost grav rănit. De asemenea, autoritățile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unități medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgență”, a anunțat MAE.

Ambasada României la Budapesta a precizat că „va continua dialogul cu autoritățile locale pentru a obține informații legate de unitățile medicale la care au fost transportate persoanele rănite și cu membrii de familie ai persoanelor afectate, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.”

 

Vezi si

Măsuri pentru fluidizarea traficului și puncte de prim ajutor deschise în principalele vămi în perioada Rusaliilor

Poliția de frontieră a anunțat vineri că a luat măsuri pentru fluidizarea traficului în perioada …