Accident aviatic în Rusia: Un elicopter s-a PRĂBUŞIT. 16 persoane au fost date DISPĂRUTE, 2 au supravieţuit

reportersite
01 iunie 2014, 17:07

Mi18Un elicopter Mi-8, care transporta 18 persoane, s-a prăbuşit în Rusia. 16 pasageri au fost daţi dispăruţi, iar 2 au fost găsiţi şi transportaţi la spital. Elicopterul transporta înalţi responsabili regionali şi oameni de afaceri, potrivit unor informaţii neoficiale.

Elicopterul, un Mi-8, transporta 18 persoane, printre care cei cinci membri ai echipajului, s-a prăbuşit în lacul Munozero din regiunea Murmansk. Doi răniţi au fost spitalizaţi, iar ceilalţi pasageri au fost daţi dispăruţi.

‘Elicopterul este în apă’, a declarat, pentru AFP, purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, Tatiana Zaharova.

Aparatul aparţine societăţii Apatite şi se crede că directorul său, Alexei Grigoriev, şi adjunctul acestuia Konstantin Nikitin erau la bord, a semnalat, pentru AFP, purtătorul de cuvânt al societăţii, relatează Agerpres.

La bordul elicopterului s-ar fi putut afla şi viceguvernatorul regiunii Murmansk. Potrivit unor surse, aceştia se duceau la pescuit.

Aceste informaţii nu au fost confirmate oficial.

Anchetatorii estimează că accidentul ar fi putut fi cauzat de o defecţiune a aparatului şi de condiţiile meteo.

La operațiunea de căutare sunt implicați și scafandrii, care trebuie să scoată din apă fragmentele și cutia neagră a elicopterului.