Thursday , February 9 2023

Abundență de alimente românești pentru ucrainenii greu încercați de invazia rusă

În fiecare zi, de la Cernăuți, sunt alcătuite și transportate sute de pachete cu mâncare pentru a ajunge la ucrainenii care au probleme din cauza războiului teribil pe care Federația Rusă îl poartă împotriva Ucrainei.

Un motiv întemeiat pentru a fi mândri și noi, românii, că ajutăm semnificativ la această campanie umanitară, multe din produsele care ajung la ucrainenii greu încercați de război fiind de provenință autohtonă.

Şi poate că una din cele mai bune dovezi este prezentată chiar într-o imagine de pe contul de facebook al Administrației Regionale de Stat Cernăuți unde se vede clar că mare parte din produse sunt românești, au mărci și etichete românești, fiind procurate din hipermarketuri sau de la diverși producători cunoscuți.

Spre exemplu, duminică, 27 martie, următoarele produse au fost incluse în pachetele de produse: făină, paste, ceai, legume conservate, pastă de tomate, conserve de ton, conserve de carne, zahăr, boabe de porumb, vafe, smochine, pate, cârnat, ulei și 4 tipuri de produse de patiserie. „Toate trusele cu alimente vor fi livrate la casele ucrainenilor care au devenit victime ale crizei umanitare în scurt timp”, se specifică într-o postare de pe contul ARS Cernăuți. (D.P.)

Vezi si

Unul dintre cei mai vechi corespondenți ai Pro TV, reținut pentru act sexual cu un minor

Corespondentul postului Pro TV în judeţul Dâmboviţa Marius Buga (42 de ani), unul dintre cei …