Saturday , February 4 2023

A murit Mircea Dușa, fost ministru de Interne și al Apărării

Fostul ministru de Interne şi de la Apărare Mircea Duşa a murit, luni, la 67 de ani. Cauza decesului nu a fost făcută publică.

Anunțul morții a fost făcut de Ministerul Apărării pe pagina de Facebook. „Ministerul Apărării Naționale anunță cu regret trecerea la cele veșnice a lui Mircea Dușa, ministru al apărării naționale în perioada 22 decembrie 2012 – 17 noiembrie 2015. Transmitem, în numele întregului personal al Armatei României sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, e mesajul postat împreună cu mai multe fotografii din timpul mandatului lui Dușa.

Și preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis condoleanțe. „Am aflat cu mare tristeţe vestea dispariţiei în această dimineaţă a colegului nostru social-democrat Mircea Duşa. În toate demnităţile publice pe care le-a avut, fie că a fost vorba de ministru al Apărării, de Interne sau pentru Relaţia cu Parlamentul, prefect sau parlamentar, Mircea Duşa şi-a făcut datoria cu onoare şi respect pentru interesul public. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, este mesajul liderului PSD.

La sfârșitul lui iulie el a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unei vizite pe care o efectua, alături de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la sediul Batalionului 51 Operaţii Speciale „Vulturii” din Târgu Mureş.

Atunci, Geoana spunea că ar fi fost vorba de „un incident medical se pare destul de serios”.

Mircea Duşa s-a născut în 1 aprilie 1955 la Topliţa, în judeţul Harghita. Înainte de Revoluția din 1989 a avut diferite funcții în Partidul Comunist Român și în consiliul popular al orașului Toplița.

A fost ministru de Interne în primul guvern Ponta și apoi a fost mutat la Ministerul Apărării, funcție pe care a ocupat-o până când Victor Ponta a demisionat, după tragedia de la Colectiv. Ponta a propus atunci ca Dușa să preia conducerea interimară a guvernului, însă Klaus Iohannis a refuzat și l-a desemnat în schimb interimar pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

 

Vezi si

Ministrul Mediului: Trebuie să avem o reglementare specială pentru Via Transilvanica. Va dura câteva luni

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că în câteva luni cel …