A murit Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact

reportersite
02 noiembrie 2019, 12:54

Chitaristul și compozitorul român Adrian Ordean a făcut sambata anunțul morții muzicianului Leo Iorga, vocalist al formației PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, fost lead vocal al grupului Compact.

”Acum 5 minute, colegul meu de trupă LEO IORGA a plecat spre o lume mai bună… DUMNEZEU SĂ-L IERTE! Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna.” scrie Adrian Ordean pe Facebook.

Leo Iorga (54 de ani)  ajunsese, în urmă cu câteva zile, din nou la spital. El a dus o luptă îndelungată, din 2011 cu cancerul pulmonar, ajungând chiar și-n Cuba.

Leo Iorga a fost bolnav mult timp si, in ultima vreme, a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitala.

De 8 ani el se lupta cu cancerul la plamani si a fost operat in repetate randuri. Pe 9 mai 2014, artistul a suferit o operatie pe creier, in urma depistarii unei metastaze. a facut lungi si repetatwe sedinte de chimioterapie si imunoterapie.

In luna februarie 2019, insa, familia facuse un apel de strangere de fonduri, dupa ce a aflat ca boala recidivase, fiind necesar un tratament la Centrul de Tratament Oncologic Hamburg.

In luna iunie, Leo Iorga a urcat pentru ultima data pe scena. Din scaunul cu rotile, cu o stare de sanatate precara, artistul le-a cantat fanilor „Dupa ani si ani”, intr-o interpretare emotionanta.

A colaborat, pe rând, cu formațiile Compact, Cargo, Schimbul 3, Pacifica, iar din 2012 a fst în trupa Pact alături de chitaristul Adi Ordean.