Friday , May 31 2024

A murit Corneliu Vadim Tudor

vadim

Corneliu Vadim Tudor a murit luni, in jurul orelor 19.00, la Spitalul Militar din Bucuresti. Liderul PRM avea 65 de ani.
Fostul senator fusese internat de urgenta, in cursul diminetii, la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, pentru probleme respiratorii, medicii confirmand o embolie pulmonara acuta.
Mai tarziu, la spital, fostul lider PRM a suferit un infarct.
De mai multi ani, Vadim Tudor suferea de diabet si avea probleme cardiace.
Prietenii apropiati, care au vorbit cu el in ultima vreme, au spus ca Vadim suferea foarte mult din cauza problemelor financiare. El avea nevoie de bani pentru a plati angajatii si cheltuielile de tipar pentru publicatiile sale.
Vadim Tudor a fost fondator şi preşedinte al Partidului România Mare (PRM) şi a candidat la preşedinţie de cinci ori. La alegerile prezidenţiale din 1996 a candidat pentru funcţia de preşedinte al României, clasându-se pe locul 5 din 16 candidaţi. În 2000, a candidat la Preşedinţia României, ajungând în turul doi, unde a obţinut 33,17% din voturi. În 2004, a candidat la Preşedinţia României şi a obţinut 12,57% din voturi. La alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie 2009, lista PRM pe care a candidat a obţinut votul a 540.380 români, adică 5,56% dintre votanţi. În 2014, Corneliu Vadim Tudor şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie, cumulând circa 3,68% din toate voturile exprimate şi validate.
A fost senator în Parlamentul României în perioada 1992-2008, iar în iunie 2009 a fost ales în Parlamentul European pe lista Partidului România Mare.
 

Vezi si

Ministerul Educației majorează sumele asistenților de la examenele naționale, definitivat și titularizare

Ministerul Educaţiei propune majorarea cuantumului sumelor acordate asistenţilor care au şi atribuţii de scanare şi …