Thursday , September 29 2022

A murit avocata Paula Iacob

paula iacob

Paula Iacob a murit, marţi, la vârsta de 83 de ani. Avocata va fi depusă, miercuri, la capela cimitirului Bellu, urmând să fie înmormântată joi.
Ruxandra Iacob, fiica Paulei Iacob, a confirmat că avocata a încetat din viaţă.
“Luni a venit acasă. Aseară (nr. marţi) a plecat de lângă noi. Va fi depusă astăzi la capelă la cimitirul Bellu şi maine va fi înmormântarea”, a declarat fiica celebrei avocate.
Paula Iacob a suferit un accident vascular în urmă cu o lună. Atunci, avocata a fost transportată de urgenţă la Spitalul Floreasca din Capitală. Medicii de acolo au ţinut-o sub supraveghere la terapie intensivă, după care a fost mutată la Spitalul Bagdasar.
La finalul anului 2014, a căzut pe stradă şi a avut nevoie de intervenţia medicilor pentru rănile grave suferite. În plus, ea a fost suferit o fractură de şold şi a avut nevoie de două intervenţii chirurgicale, ea recuperându-se, în vara lui 2015, într-o clinică de recuperare din România.
Avocata Paula Iacob s-a născut la 20 februarie 1932, la București. A devenit studentă la Facultatea de Drept din București la numai 16 ani și a absolvit cursurile la vârsta de 20 de ani.
A fost ziaristă la “Sportul popular”.
Paula Iacob a intrat în Baroul București în 1954, iar la începutul anilor ’90 a fost avocata lui Nicu Ceaușescu.
A fost președinte fondator a Federației Române a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO. A fost și președintele Asociației Femeilor de Carieră Juridică.
S-a remarcat prin pozițiile sale publice în apărarea drepturilor animalelor.
 
 

Vezi si

Guvernul prelungește compensarea prețurilor la carburanți

Premierul Nicolae Ciucă anunță că Executivul va prelungi, joi, perioada în care prețurile la carburanți …