Monday , February 6 2023

A fost înregistrat primul caz de COVID şi gripă, în România. Bolnavul e un italian aflat la noi in tara

În plină pandemie de COVID-19, în România a fost înregistrat şi primul caz de de coronavirus şi gripă, simultan la aceeaşi persoană, anunţă medicii.

Anunţul a fost făcut de un medic pneumolog din Cluj, care atrage atenţia şi că la noi în ţară nu sunt vaccinuri antigripale suficiente, astfel că trebuie să fim atenţi la măsurile recomandate de specialişti.

“A fost raportat la nivelul țării primul pacient cu COVID, la care s-a confirmat și infecția coronavirus și infecția cu virusul gripal. Vaccinarea antigripală trebuie să o facem cei care sunt expuși la risc, cei care au comorbidități.

Nu există vaccin pentru întreaga populație, deci în această situație trebuie să vedem cum ne protejăm, încercând să evităm contactul cu pacienți care ar putea să fie infectați”, a declarat doctor Milena Man, medic pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca, potrivit stirileprotv.ro.

Din primele informaţii, este vorba de un italian aflat în vizită în România, care a fost diagnosticat în Oltenia şi ar fi internat la Râmnicu Sărat, judeţul Buzău.

Dificil în această perioadă de pandemie este că simptomele bolii COVID-19 seamănă cu cele de gripă, astfel că vizita la medic este importantă.

“Pe scurt, nu putem să le deosebim unele de altele. Atât gripa, cât și infecția cu coronavirus pot să arate la fel. Infecția cu coronavirus, suplimentar, poate să fie asimptomatică. Din păcate s-a înregistrat și primul caz care avea, nu în Cluj, avea amândouă infecții.

Deci nu le putem deosebi, în momentul în care suntem asimptomatici, trebuie să ne izolăm, să purtăm mască, să păstrăm distanțarea socială inclusiv în casă, dacă avem simptome sau am fost contacți cu pacienți COVID-19”, a mai recomandat dr. Man.
secretarasite

Vezi si

Circulația este oprită sau restricționată pe mai multe drumuri naționale din cauza vremii

Duminică dimineață erau semnalate precipitații sub formă de ninsoare pe raza județelor Alba, Bacău, Buzău, …