Friday , December 2 2022

A fost gasit avionul indonezian prabusit: Transporta saci cu bani

trigana

Avionul prabusit duminica in Indonezia, care transporta patru saci cu bani, a fost localizat luni de echipele de cautare intr-o regiune izolata din provincia estica Papua.
Avionul de tip ATR42-300 al companiei Trigana Air, care efectua cursa interna IL267 de la Sentani (Jayapura) catre Oksibil, a pierdut contactul cu turnul de control la 33 de minute dupa decolare, in conditiile in care intregul zbor ar fi trebuit sa dureze in mod normal 45 de minute, anunta BBC.
La bordul avionului se aflau 54 de persoane (44 de pasageri adulti, cinci copii si cinci membri ai echipajului), dar deocamdata nu se stie daca exista supravietuitori.
Epava aeronavei a fost gasita initial de sateni intr-o zona muntoasa din districtul Oksibil, iar ulterior a fost localizata de un avion al echipelor de cautare.
Potrivit comandantului politiei din zona muntilor Bintang, Yunus Wally, epava a fost vazuta luni, de un avion de cautare, in apropierea unei cascade, iar echipele de interventie se pregateau sa mearga in acea zona.
Serviciul postal indonezian a declarat pentru BBC ca avionul transporta patru saci cu bani, care contineau aproximativ 6,5 miliarde de rupii (circa 440.000 de euro), destinati satenilor din regiunile izolate ale provinciei Papua.
“Colegii nostri transporta acesti saci, pentru a fi dati oamenilor saraci de acolo”, a declarat directorul Postei din Jayapura.
Trigana Air Service este una dintre numeroasele companii aeriene indoneziene interzise in Uniunea Europeana din motive de securitate.
Compania a inregistrat 14 incidente grave de la inceputul activitatii sale in 1991, in urma carora a pierdut zece aeronave, potrivit site-ului Aviation Safety Network, care precizeaza ca avionul prabusit duminica era vechi de 27 de ani.

Vezi si

Recordul de căldură în România, în decembrie: 23,4 grade Celsius

În decembrie se pot înregistra temperaturi neobişnuite, de 15 – 20 de grade Celsius, spun …