Thursday , June 13 2024

A fost desemnat constructorul ultimului lot din A7, Autostrada Moldovei, finanțat prin PNRR

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (foto), a anunţat joi, 29 decembrie, că a fost desemnat câştigătorul licitației pentru construirea ultimului lot al A7 (Autostrada Moldovei), finanţat prin PNRR. Lotul Mircești – Pașcani a fost adjudecat de UMB-Spedition, firma controlată de băcăuanul Dorinel Umbrărescu.

”A fost desemnat câştigătorul ultimului lot al A7 (Autostrada Moldova), finanţat prin PNRR! Lotul 3 (Mirceşti-Paşcani) a fost adjudecat de acelaşi constructor român care a câştigat şi celelalte 2 loturi ale secţiunii Bacău-Paşcani”, precizează ministrul. Este vorba despre consorțiul UMB-Spedition, controlat de omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu.

Grindeanu arată că, pentru finalizarea lucrărilor pe cei 28 de km, constructorul are la dispoziţie 30 de luni. Contractul are o valoare de 1,76 miliarde de lei (fără TVA).

”Pe traseul acestui lot vor fi construite inclusiv 38 de poduri şi pasaje. Procedura de semnare a contractului poate fi demarată după 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestaţii. În acest moment toate cele 13 loturi finanţate prin PNRR ale Autostrăzii Moldova (A7), cu o lungime totală de 320 de km, au constructori desemnaţi”, afirmă ministrul Transporturilor.

Contractele pentru construcţia a 7 loturi au fost deja semnate, iar 4 loturi sunt în construcţie, mai arată Sorin Grindeanu.

Vezi si

Clopotele tuturor bisericilor vor fi trase azi în semn de veșnică pomenire a eroilor români, la praznicul Înălțării Domnului

Clopotele bisericilor ortodoxe vor fi trase, joi, la ora 12,00, în semn de veșnică pomenire, …