Thursday , February 9 2023

A fost desemnat constructorul ultimului lot din A7, Autostrada Moldovei, finanțat prin PNRR

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (foto), a anunţat joi, 29 decembrie, că a fost desemnat câştigătorul licitației pentru construirea ultimului lot al A7 (Autostrada Moldovei), finanţat prin PNRR. Lotul Mircești – Pașcani a fost adjudecat de UMB-Spedition, firma controlată de băcăuanul Dorinel Umbrărescu.

”A fost desemnat câştigătorul ultimului lot al A7 (Autostrada Moldova), finanţat prin PNRR! Lotul 3 (Mirceşti-Paşcani) a fost adjudecat de acelaşi constructor român care a câştigat şi celelalte 2 loturi ale secţiunii Bacău-Paşcani”, precizează ministrul. Este vorba despre consorțiul UMB-Spedition, controlat de omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu.

Grindeanu arată că, pentru finalizarea lucrărilor pe cei 28 de km, constructorul are la dispoziţie 30 de luni. Contractul are o valoare de 1,76 miliarde de lei (fără TVA).

”Pe traseul acestui lot vor fi construite inclusiv 38 de poduri şi pasaje. Procedura de semnare a contractului poate fi demarată după 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestaţii. În acest moment toate cele 13 loturi finanţate prin PNRR ale Autostrăzii Moldova (A7), cu o lungime totală de 320 de km, au constructori desemnaţi”, afirmă ministrul Transporturilor.

Contractele pentru construcţia a 7 loturi au fost deja semnate, iar 4 loturi sunt în construcţie, mai arată Sorin Grindeanu.

Vezi si

Unul dintre cei mai vechi corespondenți ai Pro TV, reținut pentru act sexual cu un minor

Corespondentul postului Pro TV în judeţul Dâmboviţa Marius Buga (42 de ani), unul dintre cei …