Monday , September 26 2022

800 de pacienţi au primit ANALIZE MEDICALE FICTIVE. Medicii falsificau rezultatele

spital

42 de medici şi angajaţi ai unor laboratoare de analize medicale au fost ridicaţi, în această dimineaţă, şi duşi la audieri pentru că ar fi fraudat bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu peste 500 de mii de euro. Anchetatorii susţin că aceştia falsificau buletinele de analize medicale după ce pierdeau probele biologice. 800 de persoane, în numele cărora s-au emis bilete de trimitere false, au fost audiate.
Medicii falsificau rezultatele analizelor. 800 de persoane au primit analize fictive. Aceştia erau trataţi pentru boli de care nici nu sufereau.
Ancheta vizează 42 de medici şi angajaţi ai laboratoarelor acuzaţi că au pus în pericol viaţa a mii de pacienţi prin falsificarea buletinelor de analize. Laboratoarele nu aveau reactivi şi aparatură care să permită realizarea în mod corect a analizelor medicale.
Cele mai multe dintre rezultate era puse după ochi. Procurorii susţin că bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost prejudiciat astfel cu 500.000 de euro pentu că s-au emis 14.000 de bilete de trimitere false. “Înseamna o încalcare a legii, trebuie sa raspunda este important ca sa se intample asta pentru ca va aparea o culpabiizare globala a breslei medicale”, a spus Vasile Cepoi.
În scandal este implicat şi un medic cardiolog de la Spitalul Elias. Sergiu Bârsan, în vârstă de 40 de ani, a fost ridicat dintr-o pensiune din Drobeta Turnu Severin. Poliţiştii de la IPJ Mehedinţi aveau pe numele lui un mandat de aducere, eliberat de Tribunalul Bucureşti. Medicul are calitatea de învinuit.
“Am pus în executare un madat de aducere, emis de parchetul de pe lângă tribunalul Bucureşti, privind pe un doctor de la Spitalul Elias. Acesta e implicat în acţiuni de înşelăciune”, a spus Toni Graf, şef Investigaţii Criminale IPJ Mehedinţi.  Acţiunea este coordonată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti în colaborare cu poliţiştii de la Capitală.

Vezi si

VIDEO, FOTO. Ciucă și Ciolacu, descălțați la o întâlnire oficială în Japonia

Premierul României, Nicolae Ciucă, și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au participat astăzi, în Japonia, …