Tuesday , June 25 2024

56,7 milioane de lei pentru decontarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea refugiaţilor din Ucraina găzduiți de persoane fizice

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre prin care a fost suplimentat bugetul Ministerului Afacerilor Interne cu 56,7 milioane de lei, pentru decontarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea cetăţenilor proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiţi de persoane fizice.

Potrivit unui comunicat transmis citat de Agerpres, a fost adoptată hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne, în scopul decontării din bugetul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă/Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a cheltuielilor cu hrana şi cazarea cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiţi de persoane fizice.

Bugetul Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2022 a fost suplimentat cu 56,7 milioane de lei, pentru decontarea, în luna decembrie, a cheltuielilor de hrană şi cazare pentru circa 27.000 de cetăţeni străini sau apatrizi proveniţi din zona de conflict armat din Ucraina, găzduiţi de persoane fizice.

„Banii reprezintă un sprijin financiar de 20 lei/persoană găzduită/zi pentru asigurarea hranei şi 50 lei/persoană găzduită/zi pentru asigurarea cazării. Se respectă, astfel, calendarul plăţilor stabilit prin HG nr. 336/2022. Suma se alocă din Fondul de rezervă al Guvernului şi reprezintă credite de angajament şi credite bugetare pentru finanţarea cheltuielilor prevăzute la art. 1, alin 10, din OUG 15/2022 privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina”, se arată în comunicat.

Guvernul menţionează că până în prezent, pe fondul prelungirii situaţiei conflictuale din Ucraina, a alocat fonduri în valoare totală de 335 de milioane de lei, reprezentând sprijin şi asistenţă umanitară pentru cetăţeni străini sau apatrizi proveniţi din zona de conflict armat din Ucraina.

Vezi si

Liderii coaliției NU au stabilit data alegerilor prezidențiale. O nouă rundă de negocieri se va desfășura vineri

Liderii coaliției nu au stabilit, marți, data alegerilor prezidențiale. „Este blocaj total”, spun surse politice …