Saturday , May 18 2024

UPDATE: 37 de raniti dupa ciocnirea a 4 tramvaie in Bucuresti. Trei sunt raniti grav

Accident grav de tramvai în Bucureşti. Patru tramvaie s-au ciocnit în Pasajul Lujerului. Mai mult de 37 de persoane sunt rănite, potrivit primelor estimări, trei persoane fiind foarte grav rănite. Circulaţia a fost întreruptă pe linia tramvaiului 41.
Accidentul s-a petrecut atunci când un tramvai a deraiat în Pasajul Lujerului şi, potrivit primarului sectorului 6, Cristian Poteraş, aflat la faţa locului,  alte tramvaie au venit din spatele său, moment în care s-au ciocnit.
Accidentul a avut loc în jurul orei 7.30 dimineaţa. Un tramvai a avut o defecţiune tehnică, vatmanul a încercat să îl repare şi alte trei tramvaie s-au ciocnit de el.
Mai multe ambulanţe ISU se află acolo şi primele estimări au identificat aproximativ 37 de răniţi până la această oră, a confirmat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU.
Există, conform medicului Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD, trei persoane cu traumatisme cerebrale, dar şi aproximativ alte 34 de persoane  care au suferit fracturi şi diferite alte traumatisme. Şi un copil a fost rănit, acesta fiind trimis, împreună cu mama sa, la Spitalul Floreasca.
În cele patru tramvaie se aflau câteva sute de persoane, multe dintre ele suferind atacuri de panică în urma accidentului, pasagerii ajutându-se unii pe ceilalţi pentru a ieşi din tramvaie.
Răniţii au fost trimişi la Spitalele Floreasca, Universitar şi Elias.
La faţa locului au ajuns 15 echipaje de prim ajutor, o ambulanţă de terapie intensivă, o ambulanţă de transport victime multiple şi multe . Vatmanul celui de-al doilea tramvai se află printre victimele grav rănite, cu traumatism cerebral.
Traficul este restricţionat în zonă, ambele benzi de circulaţie dintre cartierul bucureştean Militari către cartierul Crângaşi sunt blocate. RATB va pune la dispoziţia bucureştenilor linii speciale de autobuze pentru a suplini faptul că tramvaiul 41 nu circulă.

Vezi si

Un poliţist de frontieră din Ucraina a împuşcat mortal un bărbat care încerca să fugă în România. Polițistul a fost arestat

Autorităţile ucrainene au arestat un membru al Gărzii de Frontieră pentru uciderea cu un foc …

One comment

  1. Imi pare rau pentru ce s-a intamplat, sper ca toata lumea sa fie in regula in cele din urma. Ma bucura insa faptul ca primarul sectorului 6 a fost la fata locului si s-a interesat de starea victimelor, e bine sa se stie ca dansului ii pasa de tot ce se intampa in sector.