Saturday , December 3 2022

5.000 de mineri vor protesta la Bucuresti, in fata Guvernului

protest-mineri

5.000 de mineri vor veni, pe 24 mai, la Bucureşti pentru a protesta în faţa Guvernului. Şi marţi, 100 de mineri au scandat în faţa Autorităţii pentru Reglementarea în Energie, nemulţumiţi de condiţiile de muncă.
Sindicaliştii din minerit anunţă că vor continua să picheteze ANRE în perioada următoare pentru a atrage atenţia autorităţilor şi a opiniei publice asupra pericolelor externe care prejudiciază industria energetică şi consumatorii din România.
Începând cu data de 20 mai, pe termen nelimitat, se vor desfăşura acţiuni de pichetare ale sediilor CEO şi Diviziei Miniere din Târgu-Jiu cu 300 de membri de sindicat pentru a protesta faţă de abuzurile conducerii unităţii prin încălcarea CCM.
FNME va declanşa, în urma consultării cu responsabilii sindicali, membri ai Consiliului de Coordonare, conflictul colectiv la nivelul sectorului mine energie.
Conform calendarului de proteste al FNME, în data de 15 mai vor picheta sediul ANRE 100 de sindicalişti de la Cariera Jilţ şi Termocentrala Craiova, în data de 16 mai, 100 de sindicalişti de la Motru şi Mehedinţi, în data de 17 mai, 100 de salariaţi ai Termocentralei Rovinari, în data de 20 mai, 100 de mineri de la Cariera Berbeşti, urmând ca pe 24 mai să fie organizat un protest de amploare, la care vor participa 5.000 de sindicalişti din cadrul Complexului Energetic Oltenia, cu întreruperea activităţii timp de 2 ore în toate unităţile companiei.

Vezi si

Oficial: Olanda acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu şi pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar …