Saturday , November 26 2022

41 de români, angajați la o companie de prelucrare a cărnii din Germania, testati pozitiv cu coronavirus

Ei sunt fie asimptomatici, fie prezinta forme usoare de boala, transmite Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă cazurile de infecție cu Covid-19 printre românii angajați la o companie de prelucrare a cărnii din localitatea Straubing-Bogen, landul Bavaria.

„Ne-am autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media din Germania, referitoare la depistarea unor cazuri de infecție cu virusul Covid-19 în rândul mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Straubing-Bogen, landul Bavaria. Consulatul General al României la Munchen a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale și compania angajatoare, în regim de urgență, pentru a verifica dacă printre persoanele testate pozitiv se regăsesc și cetățeni români. Potrivit datelor obținute de către oficiul consular de la autoritățile locale, un cetățean român, depistat pozitiv cu Covid-19, este internat într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind bună la acest moment. Totodată, MAE menționează că un număr de 41 de cetățeni români care își defășoară activitatea la această companie au fost testați pozitiv cu virusul Covid-19, majoritatea fiind asimptomatici sau cu simptome ușoare. O parte dintre aceștia au ieșit din autoizolare, ca urmare a finalizării perioadei de 14 zile pentru care a fost dispusă această măsură”, a transmis MAE, printr-un comunicat de presă.

MAE mai precizează că la nivelul Consulatului General al României la Munchen nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea la această companie.

„Menținem legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu reprezentanții companiei, fiind pregătiți să acordăm asistența consulară necesară, în limita competențelor legale” arată MAE.

În context, MAE reiterează că misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate tratează cu prioritate orice solicitare de sprijin din partea cetățenilor români și întreprind demersuri pentru soluționarea fiecărei situații, în măsura posibilului, în contextul limitărilor impuse de pandemia de COVID-19. De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români care se află în străinătate și se confruntă cu situații dificile, inclusiv cazuri în care drepturile acestora nu sunt respectate, să contacteze misiunea diplomatică sau oficiul consular cel mai apropiat.

„Cetățenii români care se află în Republica Federală Germania și care au nevoie de asistență consulară pot contacta: Ambasada României la Berlin sau unul dintre oficiile consulare ale României din Germania: Consulatul General al României la Bonn, Consulatul General al României la Munchen, Consulatul General al României la Stuttgart. MAE reiterează recomandarea fermă adresată cetățenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate, iar în cazul deplasării în scopul desfășurării de activități profesionale, să consulte inclusiv informațiile publicate pe paginile de internet ale misiunii diplomatice și/sau ale oficiilor consulare din statul de destinație și să acorde atenție sporită prevederilor contractelor de muncă ce ar urma să fie încheiate, în special în condițiile specifice impuse de actuala criză COVID-19”, se precizează în comunicat.

foto: descopera.ro

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …