Tuesday , May 11 2021

31 de români aflați într-un autocar au fost reținuți în Spania, după ce au prezentat teste PCR false 

31 de români au fost reținuți de poliția din Spania, după ce au prezentat teste PCR false la ieșirea din țară.

Românii erau într-un autocar ce urma să treacă granița în Franța, iar vameșii și-au dat seama rapid că ceva e în neregulă, relatează Digi24.

Politia Nationala i-a ridicat pe cei 31 atunci cand urmau sa treaca in Franta prin punctul de frontiera La Junquera, scrie ABC.

Romanii se aflau intr-un autocar, iar vamesii si-au dat seama ca ceva e in neregula cand au vazut ca testele erau facute la mai multe laboratoare. Cand au trecut la verificarea codurilor, oamenii legii si-au dat seama imediat ca au de-a face cu un fals pentru ca toate erau alocate altor persoane.

Alaturi de cei 31 de romani au fost retinuti si soferii autocarului, care ar fi trebuit sa se intoarca in Romania. Spania cere test PCR negativ Covid-19, cu cel putin 72 de ore inainte si la frontiera terestra, nu doar la sosirea pe cale aeriana.

In dimineata zilei de 26 martie, Politia Aeriana si de Frontiera Franceza (PAF) a comunicat, retinerea unui autocar indreptat spre Romania, ai carui calatori au prezentat certificate PCR false, care apar ca efectuate de mai multe laboratoare spaniole, a anuntat Politia Nationala, potrivit observatornews.ro.

Prin urmare, s-a verificat cu presupusele laboratoare care au efectuat testele prezentate, confirmandu-se ca fie codul respectiv nu corespundea emitentului, fie ca a fost asociat cu o alta persoana, pentru care ar fi fost manipulate.

Odata ce autoritatile franceze au fost informate, au executat o respingere la frontiera, calatorii fiind pusi la dispozitia Politiei Nationale spaniole, care dupa certificarea de catre laboratoarele oficiale a falsitatii documentelor, a procedat la retinerea detinatorilor documentelor, ca presupusi autori ai unei infractiuni de falsificare de documente.

Dupa ce au fost audiati intr-o declaratie la sectia de politie, acestia au fost eliberati, in asteptarea autoritatilor judiciare competente de a dispune proceduri suplimentare.

 

Vezi si

Testare rapidă anti-COVID în farmacii, aprobată de Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat luni ordinul privind testarea în farmacii cu teste antigenice …