21 de romani, în carantină după ce s-au întors din zonele afectate de coronavirus

reportersite
25 februarie 2020, 15:34

Coronavirusul s-a răspândit rapid în multe zone de pe glob, însă niciun caz nu a fost confirmat până în acest moment în România.

Cu toate acestea, autoritățile au luat măsuri și 21 de români sunt în carantină după ce s-au întors din zone afectate de coronavirus.

Alții, care prezintă un risc mai mic, au fost izolați la domiciliu.

Situația pe județe:

Alba – 2 persoane

Buzău – o persoană

Dolj – 3 persoane

Galaţi – 4 persoane

Ilfov – o persoană

Neamţ – 4 persoane

Bucureşti – 6 persoane

„La această oră nu avem niciun caz cu infecție cu noul coronavirus în România. Asta se datorează și eforturilor dumneavoastră, ale personalului din teritoriu care a implementat măsurile decise de către comitetul MS încă de acum o lună. Vă felicit pentru efortul depus și vă solicit, în continuare, mobilizare generală, responsabilitate și profesionalism pentru gestionarea situației. Vă rog să informați populația la nivel local despre ce înseamnă acest nou tip de infecție și despre măsurile de igienă care este necesar să le urmeze. Fac un apel la calm”, a spus ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Pentru a spori siguranța cetățenilor, autoritățile de sănătate publică au spus că persoanele care sosesc în România din una dintre cele 11 localități din Italia, din Hubei (China) sau de pe nava Diamond Princess și prezintă simptomele specifice virusului vor intra în carantină pentru 14 zile. Celelalte persoane care vin zonele precizate, chiar dacă nu prezintă vreun simptom, vor intra în izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, la sosirea în România.

Ministrul Sănătății a mai anunțat că nerespectarea măsurilor privind carantina se va sancționa conform art. 352 din Codul Penal.