Friday , April 26 2024

2023 – Anul Ciprian Porumbescu, propunere legislativă adoptată de Senat

Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativă prin care anul 2023 a fost instituit drept Anul Ciprian Porumbescu, în scopul de a aniversa şi promova viaţa şi opera compozitorului român.

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative, iniţiate de un grup de parlamentari din întreg spectrul politic, 2023 este un an important, deoarece se împlinesc 170 de ani de la naşterea lui Ciprian Porumbescu şi 140 de ani de la moartea sa.

“Se instituie anul 2023 ca anul Ciprian Porumbescu pentru celebrarea a 170 de ani de la naşterea şi comemorarea a 140 de ani de la moartea compozitorului Ciprian Porumbescu. Parlamentul, Administraţia Prezidenţială. Guvernul, autorităţile administraţiei publice locale, precum şi instituţiile publice aflate în subordinea sau coordonarea acestora pot organiza sau sprijini logistic şi material manifestări culturale artistice sau educaţionale dedicate celebrării vieţii şi operei compozitorului Ciprian Porumbescu. Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi instituţiile aflate în subordinea sau coordonarea acestora, pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor”, se arată în propunerea legislativă.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. AGERPRES 

Vezi si

Meteo: Ploi, vânt și izolat grindină în sud, centru și est, până vineri dimineață

Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. …