Monday , April 22 2024

20% dintre elevii de clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat

Zi cu emoții uriașe pentru peste 130.000 de absolvenții de liceu care au susținut luni proba scrisă la Limba română de la BAC 2023. 20% dintre cei care ar fi putut susține astăzi examenul maturității nu s-au înscris la Bacalaureat. 

Numărul tinerilor care s-au înscris la Bacalaureat 2023 este de peste 130.500, a anunțat duminică Ministerul Educației. Față de umărul celor înscriși la începutul anului școlar în clasa a XII-a, diferența este de peste 16.500. Dacă îi adăugăm aici și pe cei 16.000 de tineri înscriși la sesiunea aceasta din promoțiile anterioare, rezultă peste 32.500 de tineri care erau în clasa a XII-a/a XIII-a la începutul acestui an.

Despre această situație, ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că la liceele tehnologice există posibilitatea de examen de bacalaureat, de certificare profesionala sau și de una și de alta. “Unii vor certificare și intră apoi direct pe piața muncii. În funcție de specificul liceului și rezultate, unii preferă să vină la examen în toamnă sau anul viitor. Trebuie să vedem cauzele și să reducem numărul celor care nu vin la bacalaureat”, a spus Ligia Deca, citată de Digi24.

Vezi si

Informare meteo de ploi pentru toată ţara, până luni la ora 15:00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo de ploi pentru toată ţara, …