Friday , August 19 2022

17 voturi lipsa care au oprit concedierea a 7.000 de politisti

Ministrul de Interne, Traian Igas, si-a vazut respinsa initiativa
Coalitia guvernamentala a primit astazi o lovitura din partea opozitiei, care a reusit sa respinga prin vot proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI. Imediat, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat reluarea votului.
Proiectul legii privind disponibilizarile din MAI nu a fost adoptat de Camera Deputatilor, fiind inregistrate 150 de voturi “pentru”, fata de 167 necesare pentru aprobare. La sedinta au asistat de la balcon si cativa sindicalisti, care au primit cu aplauze rezultatul votului.
Inainte de vot, mai multi deputati din opozitie au criticat acest proiect de lege, indemnandu-i pe parlamentarii de la putere sa nu voteze in favoarea acestui proiect. In plus, Eugen Bejinariu a observat ca la vot nu a venit niciun reprezentant al MAI. “Cred ca i-a strans DNA pe toti”, a adaugat Bejinariu.
Dupa vot, deputatii coalitiei s-au strans in jurul presedintelui Camerei, Roberta Anastase, la primele randuri ale salii de plen. Printre deputatii prezenti s-au aflat Elena Udrea, Kelemen Hunor, Varujan Pambuccian si liderul deputatilor PDL, Mircea Toader.
“Proiectul nu a intrunit numarul de voturi necesare. Se reia dezbaterea lui pe articole”, a spus Roberta Anastase pe holurile Parlamentului.
Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a explicat ca proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI a fost respins de Camera Deputatilor pentru ca au fost unele neintelegeri in randul parlamentarilor din cadrul minoritatilor nationale.
“La minoritati a fost o problema, unii n-au inteles, altii au votat impotriva, altii n-au votat”, a precizat Mircea Toader, citat de Mediafax.
Proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI a fost dezbatut intr-o sedinta anterioara, pe articole, de Camera Deputatilor. Anterior, proiectul a fost respins de Senat. Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui act normativ.
Proiectul de lege care vizeaza reorganizarea MAI a fost facut public inca din 24 decembrie 2010 si prevede ca reducerea numarului de posturi din minister se va face conform unor criterii obiective. Numarul celor care vor fi vizati de acest proiect de lege este de aproximativ 7.000 de oameni. (sursa: stirileprotv.ro)

Vezi si

Admiterea la colegii se va da după Evaluarea Naţională obligatorie, din 2024, iar proba de Română la Bac va include gramatică

Ministrul Educaţiei a anunţat modificări la legile pe care le-a propus, după ce a negociat …