Thursday , December 1 2022

17.00: Preşedintele Iohannis anunţă numele noului premier. Are sprijinul PNL, UNPR și UDMR

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis desemnează astăzi premierul care, în zece zile, trebuie să îşi facă un guvern de tehnocraţi. Preşedintele ţării va anunţa propunerea sa după ce termină consultările cu partidele politice.
Preşedintele Klaus Iohannis va respinge propunerea de premier avansată de PSD, economistul Liviu Voinea, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice, o variantă discutată la Palatul Cotroceni fiind fostul comisar european Dacian Cioloş, însă negocierile nu sunt finalizate.
După ce Victor Ponta a depus mandatul întregului Guvern, în spaţiul public se vehiculează mai multe variante de premier tehnocrat. Cea mai susţinută este Dacian Cioloş, fost comisar european, care beneficiază şi de susţinerea celor de la Bruxelles.
Alte nume posibile mai sunt Bogdan Olteanu, Lucian Croitoru sau Lucian Isar. Pe de altă parte, Dacian Cioloş a dezminţit că ar urma să fie nominalizat pentru funcţie de premier.
Gabriel Oprea a declarat, în urma consultărilor cu preşedintele, că UNPR va sprijini propunerea pe care Iohannis o va face pentru funcţia de premier. Referitor la Liviu Voinea, propunerea PSD pentru funcţia de premier, Oprea a afirmat că acesta este “un adevărat profesionist”, dar că România are nevoie de un premier competent.
“Am fost informați de către PSD — propunerea de prim-ministru domnul Voinea, un om foarte serios, un adevărat profesionist, poate fi o formulă de prim-ministru. În schimb, UNPR consideră că, în actualul context de securitate, complicat, regional, european, național, președintele României trebuie să desemneze un prim-ministru competent. Vom sprijini propunerea pe care domnul președinte o va face, un prim-ministru competent, un guvern de miniștri competenți, tehnocrați”, a spus Oprea.
realitatea.net
 

Vezi si

Salariile bugetarilor se majorează cu 10% de la 1 ianuarie 2023; indemnizaţiile pentru funcţiile de demnitate publică se plafonează

Drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar se majorează cu 10%, de la 1 ianuarie …