Wednesday , February 28 2024

150 de militari și opt avioane F-16 Fighting Falcon au ajuns din Germania în România

Un detașament al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE) va participa, timp de aproximativ două săptămâni, începând de vineri, la misiuni de antrenament în comun cu militarii și aeronavele din cadrul Forțelor Aeriene Române în Baza 86 Aeriană de la Borcea.

Potrivit Ministerului Apărtării Naționale, detașamentul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa este compus din aproximativ 150 de militari și opt aeronave F-16 Fighting Falcon.

Aeronavele SUA vor executa, în această perioadă, și misiuni de Poliție Aeriană Întărită, împreună cu aeronave românești și cu cele ale detașamentului Forțelor Aeriene Italiene, care se află în România din luna decembrie a anului trecut.

„Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare”, a transmis MApN.

Aeronavele americane au sosit vineri în Baza 86 Aeriană de la Borcea, unde se mai află, pentru perioada 8 – 17 februarie, încă 50 de militari și patru aeronave F/A-18 Super Hornet, din cadrul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii dislocate în Europa (United States Naval Forces Europe). (Mediafax)

Vezi si

Regretatul critic și istoric literar Alex Ştefănescu va fi înmormântat joi, la Cimitirul Bellu

Regretatul critic și istoric literar Alex Ştefănescu va fi înmormântat joi la Cimitirul Bellu. “Miercuri, …