15 pacienți COVID în stare gravă, transferați de la București la spitale din zona Moldovei

reportersite
19 noiembrie 2020, 13:10

15 pacienți cu Covid aflați în stare gravă, din București sunt transportați, joi, cu o aeronavă militară la spitale din regiunea Moldovei, a anunțat Ministerul Apărării Naționale. În secțiile COVID de terapie intensivă nu mai sunt locuri.

Potrivit sursei citate, într-un prim zbor, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgență, joi, pe ruta Otopeni – Bacău – Iași, cinci pacienți bolnavi de COVID 19.

secretarasite Următoarele zboruri vor fi planificate în perioada imediat următoare.

secretarasiteTransportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport se realizează cu trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Echipa medicală este formată din specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București, se mai arată în comunicatul MApN.