Wednesday , April 24 2024

Basescu a dat avizul pentru urmarirea penala a lui Cristian David

cristian_davd

Preşedintele Traian Băsescu a dat aviz pentru urmărire penală a lui Cristian David, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, în perioada decembrie 2012 – februarie 2014, potrivit presidency.ro.
Preşedintele României, Traian Băsescu, a transmis, joi, ministrului Justiţiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cererea de urmărire penală pentru domnul Cristian David, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, pentru a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din data de 26 februarie 2014, privind formularea cererii de urmărire penală faţă de domnul Cristian David, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, în perioada 21 decembrie 2012 – 26 februarie 2014, în raport cu dispoziţiile Art. 109 alin. (2) teza întâi din Constituţia României, republicată, Art. 12 şi Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, având în vedere şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008, se arată în documentul Preşedinţiei.
Totodată, legat de cererea de urmărire penală pentru Cristian David, transmisă ministrului Justiţiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, Traian Băsescu a înştiinţat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
 

Vezi si

HotNews: Banii big farma ajung la societatea medicală condusă de ministrul Rafila prin firma unui fost șef al spitalului SRI

O investigație HotNews prezintă mecanismul prin care, printr-un intermediar,  companiile de medicamente dau bani sub …