Sunday , April 21 2024

109 persoane au fost arestate după violențele din Paris, de 1 Mai

Polițiștii din Paris au arestat 109 manifestanți mascați, care au spart mai multe ferestre și au incendiat mașini, în timpul mitingului care s-a desfășurat pe 1 Mai. Anterior, Ministerul de Interne anunțase 209 arestați.
paris 1 mai

Grupuri anarhiste cunoscute drept Black Blocs au deturnat un marș pașnic împotriva reformelor muncii din sectorul public.
Poliția a precizat că peste 1.200 de indivizi mascați cu cagule au deturnat mitingul de 1 Mai al sindicatelor. Patru persoane, inclusiv un polițist, au fost rănițe ușor, relatează BBC.
Forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene și cu tunuri cu apă, în încercarea de a-i împrăștia. Un restaurant McDonald a fost jefuit, geamuri au fost sparte iar anarhiștii au aruncat cu dispozitive incendiare.
Poliția a avertizat încă de luni de posibile confruntări cu grupările anarhiste de extremă stânga după apeluri pe Twitter pentru a face din marți ”o zi a Revoluției”.
Ministrul de Interne, Gérard Collomb, a condamnat ”cu fermitate” ”violenţele şi distrugerile” comise.
stirileprotv.ro

Vezi si

Presa din Ucraina: Partidul pro-rus AUR ar putea lansa ”provocări informaţionale anti-ucrainene”. Posibilă coordonare de către Kremlin

Partidul românesc  pro-rus „Alianța pentru Uniunea Românilor” (AUR) ar putea lansa în curând o serie de …