Wednesday , February 21 2024

108 elevi din Bihor, eliminaţi de la bacalaureat

stei

108 elevi au fost eliminaţi de la bacalaureat, în urma acuzaţiilor de fraudă la Colegiul Tehnic „Unirea” din Ştei, Bihor.
Decizia a fost luată în urma anchetei care a fost declanşată după acuzaţiile lansate.
Totul a pornit de la o sesizare privind existenţa unor similitudini între 42 de lucrări la matematică care proveneau din centrul de examen Colegiul Tehnic „Unirea” din Ştei.
Imediat, comisia judeţeană de bacalaureat a dispus analizarea înregistrărilor din cele 14 săli în care s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului la şcoala din Ştei.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, în 10 săli, în care au susţinut proba aproape 200 de elevi, s-a descoperit că profesorii supraveghetori le-au permis candidaţilor să vorbească între ei şi să copieze.
Acuzaţii de fraudă la Bacalaureat, în Bihor. Supraveghetorii de la un centru de examen din Ştei, înregistraţi când i-au lăsat pe elevi să copieze
În unele cazuri chiar i-ar fi ajutat să copieze unii de la alţii. Din cauza gravităţii faptelor, ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat că trimite corpul de control, pentru a verifica posibila fraudă. De asemenea, Comisia NaţionaLă de Bacalaureat a cerut organizarea unei comisii de cercetare disciplinară a profesorilor implicaţi. În plus, în acest caz s-a făcut o plângere penală.
digi24.ro

Vezi si

Ciucă+Ciolacu: Alegeri comasate. Listă comună la europarlamentare, liste separate la locale. Prezidențiale în septembrie

Alegerile europarlamentare vor fi comasate cu cele locale şi vor avea loc pe 9 iunie, …