Thursday , May 30 2024

101 infectări și 4 decese cu varianta Delta în România. 8 dintre infectați erau vaccinați, 6 dintre ei cu rapel  

101 infectări cu varianta Delta a coronavirusului și 4 decese au fost înregistrate până acum în România. O treime dintre cazuri nu au nicio legătură epidemiologică menționată, iar peste jumătate sunt în 23 de focare din 7 județe, potrivit unei informări a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Cele mai multe infectări au fost depistate până în prezent în București, Argeș și Ilfov.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, a precizat, într-o conferință de presă, că din cei 101 pacienți confirmați cu varianta Delta, 8 erau vaccinați, 6 fiind cu două doze.

În ultima săptămână au fost confirmate 14 noi cazuri de infectare cu varianta Delta și încă un deces, al unei femei în vârstă de 90 de ani, din județul Iași, având condiții medicale preexistente și nevaccinată anti-COVID.

Până la data de 18 iulie 2021 au fost confirmate 101 cazuri cu varianta Delta:

54% (55 cazuri) se află în 23 focare, dintre care 17 familiale (27 cazuri) și 6 de colectivitate (28 cazuri), din 7 județe: Argeș (4), Bacău (1), Brașov (1), Dolj (4), Ilfov (4), Iași (3), Teleorman (1) și București (5). Dintre cazurile din focare, pentru 5 a fost menționat istoric de călătorie în India (3), Finlanda (1), Turcia (1).
34% (34 cazuri) nu au nicio legătură epidemiologică menționată;
10% (10 cazuri sporadice) au istoric de călătorie, din care 7 în UK, 1 în Irlanda, 1 în Turcia și 1 este angajatul unei firme de transport internațional;
2% (2 cazuri) au refuzat colaborarea cu DSP.

Au fost înregistrate 4 decese la cazuri confirmate cu varianta Delta:

o femeie în vârstă de 72 de ani, din jud. Argeș, având condiții medicale preexistente și nevaccinată anti-SARS-CoV-2;
un bărbat în vârstă de 62 de ani, din jud. Bacău, cu istoric de călătorie în Irlanda, având condiții medicale preexistente și nevaccinat anti-SARS-CoV-2;
un bărbat în vârstă de 35 de ani, din jud. Bacău, cu istoric de călătorie în Finlanda, având condiții medicale preexistente și nevaccinat anti-SARS-CoV-2; a fost sursa unui focar familial cu 5 cazuri de COVID-19, din care 4 confirmate cu varianta Delta;
o femeie în vârstă de 90 de ani, din jud. Iași, având condiții medicale pre-existente și nevaccinată anti-SARS-CoV-2; provine dintr-un focar familial cu 2 cazuri, din care 1 confirmat cu varianta Delta (caz secundar).
„În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta”, precizează INSP.

Vezi si

Mii de posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanță, deblocate de Guvern

Mii de posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanță au fost deblocate prin decizie …