Primul caz de coronavirus în România

26/02/20 ora:10:47pm

UPDATE: Barbatul, tanar, este in stare buna, nu prezinta niciun fel de simptome. El locuieste intr-o localitate din Gorj si va fi transportat la Institutul “Matei Bals”. Impreuna cu barbatul respectiv mai locuiesc inca 7 persoane, la care primele teste au fost negative, care au intrat deja in carantina. Mai sunt in lucru inca 33 de teste din aceeasi zona, la persoane care au intrat intr-un fel sau altul in contact cu cetateanul italian care a fost in Romania.

România are începând din această seară un caz de coronavirus confirmat. La ora 23:00 urmează să aibă loc o conferință de presă susținută de Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat.

Primul român confirmat cu coronavirus a fost confimat, miercuri, la Institutul Matei Balș din București. Secretarul de stat Nelu Tătaru a confirmat pentru Mediafax că este vorba despre un pacient din județul Gorj.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a confirmat, miercuri seara, că un pacient din județul Gorj a fost diagnosticat cu coronavirus în urma analizelor realizate la Institutul Matei Balș din București.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat, la Antena 3, că există diagnosticul pozitiv, realizat la Institutul Matei Balș în cazul pacientului din județul Gorj.

„Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei”, a spus Moldovan.

Există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România, relatează Carla Tănasie, jurnalist Digi24. Testele nu sunt însă finalizate în acest caz.

Dacă se confirmă și a doua infectare, atunci cele două persoane vor fi transferate la Institutul Matei Balș din București.

Totodată, la „Matei Balș” sunt 33 de probe de la Gorj pentru care se așteaptă rezultatul.

De altfel, autoritățile italiene au anunțat miercuri seară că acesta ar fi contaminat trei persoane după ce a ajuns în țara sa. Este vorba despre un angajat și de un client al restaurantului pe care îl deține italianul în vârstă de 71 de ani, dar și despre italianul în vârstă de 51 de ani, care a fost și el în România.

CONTINUA