Municipiul Suceava și alte 8 destinații de excelență vor fi prezentate la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României

18/02/20 ora:8:03am

Cele nouă destinații de excelență din România care au ocupat locul I în cadrul concursurilor EDEN vor fi prezente în cadrul Târgului de Turism al României ce va avea loc la București în perioada 20 – 23 februarie, a anunțat, luni, Ministerul Eco­nomiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA).

Conform datelor MEEMA, destinațiile europene de excelență care au ocupat primul loc în cadrul celor nouă ediții ale concursurilor EDEN sunt: Depresiunea Horezu, Parcul Natural Apuseni, Stațiunea Geoagiu – Băi, ținutul Buzăului, Munici­piul Alba Iulia, Jurilovca, Mărginimea Sibiului, Municipiul Suceava și Tăuții Măgherăuș.

“În cadrul Târgului de Turism al României va fi organizat și un seminar care are scopul de a prezenta Proiectul EDEN și Destinațiile Europene de Excelență winner (locul I) desemnate până în prezent în țara noastră, ca parte integrantă a Proiectului Romania EDEN Destinations Promotion. Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni și este finanțat de Comisia Europeană”, precizează sursa citată.

Proiectul EDEN – Destinații Europene de Excelență a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană (CE), cu scopul dezvoltării turismului durabil, decongestionării destinațiilor clasice, reducerii sezonalității, redirecționării fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale și încurajării pentru crearea de rețele între participanții la proiect.

Țările participante organizează un concurs de proiecte pentru desemnarea destinațiilor de excelență ale țării respective, conform temei stabilite în cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism, întrunit la nivel european.

În urma concursurilor organizate, are loc desemnarea Destinațiilor Europene de Excelență – winner (locul I) și runners-up (locurile II-IV), având ca bază procedura agreată de Comisia Europeană.

Conform Agerpres, România a participat la toate edițiile, fiind desemnate în prezent 39 de Destinații Europene de Excelență. t