MEC recomandă inspectoratelor școlare să anuleze deplasările elevilor în străinătate. “Şcoala altfel” se va ține în incinta școlilor

24/02/20 ora:9:10pm

Ministerul Educației și Cercetării a transmis, luni seara, tuturor inspectoratelor școlare din țară să limiteze, să suspende și chiar să anuleze activitățile care implică deplasări în străinătate, având în vedere situația epidemiologică. Săptămâna „Şcoala altfel” se va ține tot în incinta școlilor.

Potrivit unui comunicat transmis luni seara, având în vedere creșterea numărului cazurilor de cazuri viroză și gripă în școli, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, Ministerul Educației și Cercetării a trimis o adresă către Inspectoratele Şcolare Județene prin care a solicitat limitarea, suspendarea sau chiar anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate.

De asemenea, se recomandă limitarea la maximum și chiar suspendarea organizării oricăror manifestări școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).

MEC recomandă și ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Şcoala altfel” să se desfășoare în incinta unităților de învățământ, evitând, astfel, riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.