Kovesi a fost la Parchet si a recuzat procurorul de caz si pe seful sectiei

15/02/19 ora:3:32pm

Fostul procuror-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost vineri la audieri, la Sectia pentru investigarea magistratilor, unde i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect si a facut doua cereri de recuzare.

Kovesi a respins acuzatiile aduse de procurorul de caz Adina Florea, adjunctul sefului Sectiei de Investigare a Infractiunilor de Justitie (SIIJ) . Este vorba de luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa. Adina Florea a fost propusa de Tudorel Toader de trei ori la sefia DNA.

Cazul are legatura cu modul in care in 2009 a fost adus in tara, din Indonezia, Nicolae Popa, condamnat in dosarul prabusirii FNI, si a fost deschis in urma unui denunt facut de fostul deputat PSD Sebastian Ghita.

“Nu am comis niciodata fapte penale”, a sustinut Kovesi, la iesirea de la Parchetul General.

Fosta sefa a DNA a anuntat ca cele doua cereri de recuzare sunt facute in cazul Adinei Florea si a sefului ei, Gheorghe Stan. Conform Codului de Procedura Penala, recuzarea Adinei Florea e decisa de seful ei, Gh. Stan. Recuzarea lui Stan este decisa de seful acestuia, in acest caz fie Laura Oprean, adjunctul procurorului general, fie de Augustin Lazar, procurorul general.

Este vorba de ancheta deschisa brusc de Adina Florea in contextul in care Laura Codruta Kovesi urmeaza sa fie audiata in Parlamentul European pentru ocuparea postului de sef al Parchetului European.

Fosta sefa a DNA a declarat ca va merge in continuare in procedura privind ocuparea acestei functii: “Ma voi prezenta la audieri in 26 februarie, in Parlamentul European”.

Tot astazi, in acelasi caz, Adina Florea l-a audiat ca martor pe fostul premier al Romaniei, Victor Ponta.

ziare.com