Italia: 76 cazuri de coronavirus. Carantină în mai multe localități

23/02/20 ora:8:58am

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns în Italia la 76. Premierul Giuseppe Conte a anunțat măsuri dure: carantină în mai multe localități, suspendarea activităților sportive, a meciurilor și a excursiilor, relateaza Mediafax.

Potrivit „Corriere della sera”, sâmbătă numărul persoanelor infectate a ajuns la 76, din care 54 în Lombardia, 17 în Veneto (între care un medic) 2 în Emilia Romagna, 2 în Lazio și unul în Piemonte.

Numărul localităților intrate în carantină a ajuns la 11, din zonele Lodi și Veneto: Vo’ Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano.

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat, la finalul ședinței Consiliului de Miniștri, că poliţiştii şi, la nevoie, forţele armate se vor asigura că sunt respectate măsurile de carantină.

Au fost suspendate manifestările publice și activitățile școlare.

„Suntem foarte încrezători cu privire la colaborarea oamenilor. Sunt sigur că va exista o formă de colaborare intensă cu comunitatea locală. În orice caz, vom pregăti măsuri pentru ca inițiativele luate să fie puse în aplicare pe deplin”, a spus Conte.

Încălcarea măsurilor de precauție va fi pedepsită, a adăugat Conte.

De asemenea, Ministerul Sportului a suspendat toate activitățile sportive programate duminică în Veneto și Lombardia. Astfel, meciurile Atalanta-Sassuolo, Inter-Sampdoria și Verona-Cagliari sunt anulate.

La nivel mondial, numărul deceselor din cauza coronavirusa ajuns la 2.458. (Mediafax)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Luigi 23/02/2020 la ora 9:27 -

    Stați și va vindecați acolo dragi cetățeni adoptivi ai acelei frumoase tari Italia! În România mai Les în Moldova de unde provin nu sunt condiții de remediere a sănătății! Doar dacă vreți sa faceți rău celor pe care i ați abandonat acum mulți ani copiii, bătrâni neputi ciosi, vor fi primii afectați!!! Rămâneți a olo și va vindecați, nu ne îmbolnăviți! Cat ați fost în putere și buni ați sluhit Itia acum E va va răsplăti munca pri. Co dinții de siguranță a sănătății!