Greva generala in toate spitale din tara, la sfarsitul lunii octombrie

15/09/16 ora:5:16pm

mediciSindicalistii Federatiei Sanitas vor intra in greva generala in toate spitalele din tara, in data de 31 octombrie, fiind nemultumiti printre altele de inechitatile salariale, respectiv de Legea salarizarii unitare.

Membrii sindicatului au fost joi la negocieri cu ministrul Muncii si cu cel al Sanatatii si au fost nemultumiti de rezultatul acestora, relateaza Digi24.

“Am lansat invitatia catre cei doi ministri, al Sanatatii si al Muncii, am expus a mia oara revendicarile pe care Federatia Sanitas le are si nemultumirile aparute, toate solicitarile venite din tara.

Din pacate, a fost mai mult o discutie tehnica in care nu au venit cu date concrete. Nu se anunta absolut nicio rezolvare a acestor revendicari si, ca urmare, Consiliul National al Federatiei Sanitas a decis un program revendicativ insotit de miscari de protest”, a spus prim-vicepresedintele Federatiei, Marius Sepi, citat de Mediafax.

Anuntul privind greva a fost facut de presedintele Sanitas, Leonard Barascu. Anterior acestei actiuni de protest vor mai avea loc pichetari ale Parlamentului, Ministerului Muncii, Finantelor si Sanatatii, in aceasta luna si luna viitoare, si o greva de avertisment de doua ore, in octombrie.

Legea prevede ca, in ziua in care are loc greva, trebuie asigurate urgentele si 30 la suta dintre consultatii.

Sanitas are peste 110.000 de membri, in toate spitalele din Romania.