G4Media: Primul vaccin experimental împotriva noului coronavirus va fi testat pe oameni în aprilie, în Statele Unite 

25/02/20 ora:2:00pm

Primul vaccin experimental împotriva noului coronavirus a fost dezvoltat de Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase (NIAID) din Statele Unite și producătorul de medicamente Moderna și este gata pentru a fi testat pe oameni, a declarat directorul NIAID, Anthony Fauci, pentru Wall Street Journal (WSJ), citat de G4Media.

Vaccinul experimental va fi testat pe 20-25 de voluntari sănătoși, în luna aprilie, pentru a stabili dacă dozele vor genera un răspuns imun pentru protejarea împotriva infecției. Rezultatele vor fi disponibile în iulie sau august, a declarat Fauci pentru WSJ.

„Intrarea într-un proces de faza 1 în termen de trei luni de la obținerea secvenței este, fără îndoială, un record mondial”, a spus Fauci. „Nimic nu a mers atât de repede”.

Cu toate acestea, nu este sigur dacă medicamentul va funcționa, având în vedere că tehnologia pe bază de gene pe care o folosește nu a mai avut până acum ca rezultat un vaccin uman aprobat, potrivit WSJ.

Dacă experimentul va fi un succes, vor urma studii suplimentare și proceduri de reglementare, a spus Fauci, ceea ce înseamnă că un vaccin contra coronavirusului nu va ajunge la distribuție pe scară largă mai devreme de anul viitor.