Bogdan Gheorghiu, contre cu Baisanu despre Irina Rimes si Beethoven, la audierile din comisia parlamentara.

18/02/20 ora:6:55pm

Audierile miniştrilor propuşi în Guvernul Orban II au continuat marţi în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului. 

Suceveanul Bogdan Gheorghiu, ministrul desemnat al Culturii, a primit aviz negativ, după o oră de audieri în comisiile de specialitate din Parlament. Gheorghiu a avut 9 voturi pentru, 13 voturi împotrivă şi două abţineri.

Tot avize negative au primit Monica Anisie, propusa la Educatie, Catalin Predoiu, la Justitie, Ion Stefan, la Dezvoltare, si Ionut Stroe, la Tineret si Sport. In schimb, Bogdan Aurescu, propus la Externe, si Virgil Popescu (Economie) au fost avizati pozitiv.

Deputatul de Suceava Ștefan Băișanu i-a reproșat marți, ministrului propus la Cultură pentru un nou mandat, Bogdan Gheorghiu, faptul că a ales-o pe cântăreața Irina Rimes în calitate de ambasador onorific al Zilei Brâncuşi 2020.

„Să nu fie următorii Salam sau Copilul Minune”, i s-a adresat deputatul ministrului. Gheorghiu a precizat că a ales-o pe Irina Rimes pentru că este un artist celebru ale cărui piese au adunat zeci de milioane de vizualizări pe YouTube și a fost introdusă de revista Forbes în topul celor mai de succes tineri.

„Ca să înțelegeți, vă citez dintr-un scriitor român: Beethoven nu poate fi cântat la muzicuță”, a zis Băișanu. În replică, ministrul l-a întrebat pe deputat dacă mai are astfel de citate și vorbe de duh la el și dacă nu cumva a venit cu o carticică după el. (O.S.)

sursa foto: G4Media