Bashar al-Assad, declaraţii surprinzătoare: Preşedintele Siriei ar PLECA de la PUTERE, dar cu o condiţie

5/10/15 ora:1:16pm

bashar al-assadPreședintele Siriei, Bashar al-Assad, a declarat duminică, într-un interviu pentru postul de televiziune iranian Khabar TV, că nu ar ezita să demisioneze dacă aceasta ar duce la rezolvarea crizei din țara sa, dar că oricum decizia trebuie să o ia poporul sirian, transmite agenția de presă RIA Novosti, citată de Agerpers.

‘Această decizie (de plecare de la putere, n.r.) trebuie să fie luată de popor. De aceea le spun reprezentanților opoziției — dacă credeți că aveți dreptate, de ce nu convingeți de aceasta și poporul sirian, iar el (poporul), prin instituțiile statului, prin alegeri, va decide cine va fi viitorul președinte’, a declarat Al-Assad, conform agenției ruse de presă.

‘Vă spun din nou — dacă plecarea mea este soluția, eu o voi lua fără nicio îndoială’, a declarat președintele Al-Assad, în interviul al cărui text a fost difuzat și de agenția oficială siriană de presă Sana. ‘Orice decizie a poporului sirian cu privire la viitorul țării va fi obligatorie pentru autoritățile Siriei, inclusiv pentru mine’, a mai spus liderul de la Damasc, al cărui regim beneficiază în prezent de sprijin militar din partea Moscovei.

Potrivit acestuia, autoritățile siriene sprijină orice fel de măsuri politice în țară, în paralel cu lupta împotriva terorismului. Dar o decizie politică ‘nu poate exista’, atât timp cât unele țări sprijină teroriști, a adăugat Bashar al-Assad.