Friday , March 29 2024

Ziua Europeană a Sportului Şcolar, marcată în județul Suceava prin mai multe activități

secretarasite


Cele peste 50 de unități de învățământ din județ care s-au înscris în proiect vor celebra această zi prin crosuri, jocuri de mișcare, flash-mob-uri, jocuri sportive adaptate sau drumeții 


Mâine, 25 septembrie, la nivel european se sărbătorește Ziua Europeană a Sportului Şcolar, eveniment destinat unităților de învățământ, indiferent de nivelul acestora, care promovează activitatea fizică pentru educarea copiilor și tinerilor.
Comisia Europeană împreună cu Federația Maghiară a Sportului Şcolar și ISCA Danemarca au decis în urmă cu patru ani ca ultima zi de vineri a lunii Septembrie să fie dedicată sărbătoririi mișcării fizice din unitățile de învățământ din toată Europa.

La nivel național evenimentul este promovat și organizat de Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava în colaborare cu colegi din Asociațiile Județene Sportul pentru Toți din țară.
Până în acest moment, sunt înscrise la nivel național 402 grădinițe, școli gimnaziale și licee.

În județul Suceava s-au înscris în acest proiect peste 50 de unități de învățământ care vor celebra această zi prin crosuri, jocuri de mișcare, flash-mob-uri, jocuri sportive adaptate sau drumeții.
Şcolile provin atât din mediul rural cât și din cel urban, din toate Cercurile Metodice,  acțiunile fiind în general coordonate de profesorii de educație fizică și sport.
Ţinând cont de deciziile oficiale ale guvernului și ale autorităților locale din fiecare județ în ceea ce privește regulile de respectat privind pandemia dar și alegerile locale de duminică, unitățile școlare au decis să desfășoare aceste activități în perioada 23-25 septembrie, în condiții de maximă siguranță pentru elevi și cadrele didactice.
Evenimentul face parte din Săptămâna Europeană a Sportului, 23-30 septembrie, celebrată de Comisia Europeană sub sloganul #BEACTIVE. (Dănuț CHIDOVEŢ)
secretarasite

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …