Thursday , July 25 2024

Wimbledon. Venită din calificări, Anca Todoni se califică la 19 ani în turul al doilea. Irina Begu, eliminată

Jucătoarea de tenis Anca Todoni, locul 142 WTA, venită din calificări, s-a calificat luni în turul al doilea la Wimbledon. În vârstă de 19 ani, Anca, aflată în premieră pe tabloul principal la un Grand Slam, a trecut în runda inaugurală se sportiva sârbă Olga Danilovic, locul 116 mondial, scor 7-5, 6-1. 

Meciul a durat o oră şi 21 de minute. În turul următor, Anca Todoni va evolua cu învingătorea din meciul dintre americancele Coco Gauff, locul 2 mondial, şi Catherine Dolehide, locul 51 mondial

Tot luni, în prima zi a turneului, Irina Begu a părăsit Wimbledonul. Sportiva de 33 de ani, de pe locul 126, a cedat în fața chinezoaicei Lin Zhu, 30 de ani, locul 61 mondial.

Irina a cedat primul set la zero, în doar 24 de minute. Zhu a câștigat și primele două game-uri din setul doi. Begu a luat primul punct abia în a nouălea game al meciului. Al doilea set a fost ceva mai echilibrat, dar asta pentru că, odată ce a fost condusă cu 5-1, Irina a avut probabil o răbufnire de orgoliu și a reușit să ajungă la 5-4. Begu a pierdut însă cu 6-4 și a fost astfel eliminată de la competiția din Londra.

Vezi si

Atleta Florentina Iușco a fost suspendată pentru dopaj și nu va putea concura la Jocurile Olimpice

Atleta română Florentina Iuşco nu va putea concura la Jocurile Olimpice de la Paris, după …