Tuesday , July 23 2024

Wimbledon. Italianul Lorenzo Musetti, calificat în premieră într-o semifinală de Grand Slam. Va juca cu Djokovic, iar Alcaraz cu Medvedev

Tenismanul italian Lorenzo Musetti, numărul 25 mondial, s-a calificat, miercuri, în prima sa semifinală de Mare Şlem, după ce l-a învins pe americanul Taylor Fritz (12 ATP), cu 3-6, 7-6 (7/5), 6-2, 3-6, 6-1, la Wimbledon, transmite AFP.

„Nu realizez încă ce am reuşit să fac. Am făcut un meci fantastic, pentru că Taylor era în mare formă”, a declarat jucătorul italian de 22 de ani.

În 2022, Fritz l-a învins clar în primul tur pe Musetti, care anul trecut s-a oprit în turul al treilea la Wimbledon.

În acest an, Musetti a venit la Wimbledon după ce a jucat o finală pe iarbă, la Queen’s.

Musetti nu a depăşit până la Wimbledon optimile de finală la un turneu de Mare Şlem, atingând această fază de două ori la Roland Garros (2021 şi 2023).

Vineri, în semifinale, Lorenzo Musetti îl va înfrunta pe sârbul Novak Djokovic, care are şapte titluri câştigate pe iarba de la All England Club. Djokovic s-a calificat fără joc în penultimul act, după ce a beneficiat de retragerea din competiţie a australianului Alex De Minaur.

Cealaltă semifinală de la Wimbledon îi opune pe spaniolul Carlos Alcaraz, campionul en titre, şi pe rusul Daniil Medvedev, numărul cinci mondial. (Agerpres)

Vezi si

Juniorul Suceava și FC Botoșani, câștigătoarele din cel de-al doilea weekend al Juniors Cup

Juniors Cup Suceava – turneul în care fiecare copil este premiat pentru bucuria de a …