Thursday , March 28 2024

VIKTORIA PLZEN – PETROLUL 1-4. Calificare în stil de mare echipă a Petrolului, în play-off-ul Ligii Europa

petrolul

VIKTORIA PLZEN – PETROLUL1-4. Adi Mutu şi Filipe Teixeira au fost eroii Petrolului în meciul de la Plzen, fiecare reuşind câte un gol şi o pasă de gol. Ploieştenii au câştigat la scor şi vor fi vineri în urne la Nyon, unde va avea loc tragerea la sorţi a meciurilor din play-off. Din ţara noastră mai sunt calificate Astra Giurgiu, tot în play-off-ul Ligii Europa, şi Steaua, în play-off-ul Ligii Campionilor.

Petrolul Ploieşti s-a calificat spectaculos în faza play-off a Ligii Europa, după ce i-a învins pe cehii de Viktoria Plzen cu scorul de 4-1 (3-1), joi, pe stadionul Struncovy Sady, în manşa a doua a turului trei preliminar.

Petrolul a făcut un joc de excepţie, atât în apărare, cât şi în atac, şi a marcat prin Filipe Teixeira (20), Adrian Mutu (38), Pablo De Lucas (43) şi Toto Tamuz (69), golul gazdelor fiind semnat de Vaclav Pilar (40). Cehii erau favoriţi după remiza din prima partidă, de la Ploieşti, 1-1, gratie golului marcat in deplasare.

Componenţa formaţiilor:

Viktoria: Kozacik – Reznik, Hubnik, Prochazka, Limbersky – Horava, Horvath – Petrzela, Kolar, Pilar – Bakos.

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Gerson, Fanchone – De Lucas, Hoban – Nepomuceno, Mutu, Teixeira – Tamuz.

Ploieștenii au ajuns la patru meciuri fără eșec în toate competițiile, însă remiza din tur îi avantajează pe cehi, care stau la adăpostul golului înscris în deplasare.

Mai mult, Viktoria a pierdut un singur meci din ultimele 12 disputate acasă în această competiție, reușind opt victorii în acest interval.

Anul trecut însă, Petrolul a reușit o victorie senzațională în Europa League pe terenul celor de la Vitesse, echipă ce era net favorită la victorie.

 

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …