Friday , April 19 2024

Viitorul Liteni și Bucovina Rădăuți s-au calificat în Turul III al Cupei României

In faza secundă a competiției, Viitorul Liteni a eliminat, în prelungiri, cu scorul de 2-1, formația CSM Roman, în vreme ce Bucovina Rădăuți a trecut, cu scorul de 1-0, de Sănătatea Darabani. Următorul tur, în care va intra și Foresta Suceava, este programat pe 28 și 29 augustLiteni - calificare Cupa-min

Județul Suceava va avea trei echipe în Turul III al Cupei României, după ce atât Viitorul Liteni cât și Bucovina Rădăuți au reușit să treacă de faza a doua a competiției.

CSM Roman a des­chis scorul în meciul de la Liteni în minutul 19, prin Dan Nedelcu, gazdele egalând cu cinci minute înainte de pauză prin căpitanul Sergiu Corban, care a marcat cu o execuție spectaculosă de la distanță.

Începând din minutul 54, oaspeții au jucat cu un om mai puțin, după ce M. Marin a văzut cartonașul roșu. Soarta calificării avea să se decidă în minutele de prelungire. În startul primei reprize suplimentare, Bogdan Prichici a văzut direct cartonașul roșu și, odată restabilită egalitatea numerică, meciul părea să se îndrepte spre loviturile de departajare. Scutelnicu a risipit însă emoțiile gazdelor în minutul 111. Corban a ­e­xecutat în forță o lovitură liberă de pe partea stângă, portarul oaspeților a respins în față, până la Scutelnicu, iar micuțul atacant al gazdelor a trimis la colțul lung pentru o calificare istorică a echipei din Liteni.

„Țin să le mulțumesc jucătorilor pentru această victorie, mai ales că în acest meci n-am putut folosi patru jucători de bază. Mulțumesc totodată primarului, viceprimarului, Consiliului de Administratie, Consiliului Local și colegului meu Cătălin Holca pentru susținere. Nu este așa ușor ca o echipă de Liga a IV-a, dintr-un orășel mic, să reprezinte județul într-o etapă superioară a Cupei României. Pentru noi și pentru comunitatea locală este o mare performanță”, a declarat antrenorul echipei din Liteni, Denis Maranda.

La rândul său, primarul orașului Liteni, Tomiță Onisii, a salutat performanța echipei locale de fotbal. “Ne bucurăm foarte mult că am reușit să trecem și peste acest hop. Vom vedea cât ne va ține cureaua. Noi vom încerca să jucăm un fotbal cât mai bun, oferim meciuri de calitate oamenilor care vin la stadion. Ne dorim să ajungem cât mai departe, atât cât vom putea”, a adăugat edilul localității sucevene.

Bucovina Rădăuți va însoți Viitorul Liteni în turul III al Cupei României, după ce s-a impus, cu 1-0, pe terenul botoșănenilor de la Sănătatea Darabani. Singurul gol al întâlnirii a fost marcat de Vitu, după o lovitură de colț.

Următorul tur al Cupei României, în care va intra și Foresta Suceava, este programat pe 28 și 29 august. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …