Saturday , April 20 2024

VIDEO. Victorie antologică a „omului bionic” Andy Murray la Australian Open, după aproape 6 ore de joc

Ajuns la vârsta de 35 de ani și cu un șold metalic, Andy Murray a produs la Australian Open o revenire de senzație, după aproape 6 ore de joc, în meciul cu Thanasi Kokinakis, partidă încheiată la 4.20 dimineața, cu scorul de 4-6, 6-7, 7-6, 6-3 și 7-5. Britanicul îl va întâlni pe Roberto Bautista-Agut în turul al treilea.

Jucătorul fost număr 1 mondial și câștigător a 3 Gland Slamuri, multiplu finalist în Australia, își anunța acum 4 ani retragerea, după grave probleme la șold, când nu credea că mai poate juca tenis.

Însă Andy Murray a depășit cu mult și propriile așteptări și pe cele ale experților joi, când el și Thanasi Kokkinakis au fost protagoniștii unui meci antologic la Australian Open, iar britanicul a reușit o revenire de senzație, de la 0-2 la seturi și 2-5 în al treilea set, acesta fiind și cel mai lung meci din cariera scoțianului și al doilea din istoria AO – 5 ore și 45 de minute.

Meciul a beneficiat de mingi spectaculoase și multă dramă, iar secvența de mai sus arată un Murray în defensivă totală, scoțând neobosit smash-uri de sub prelată, până când a reușit cumva să returneze mai lung și să reintre fabulos în joc. Un luptător de mare clasă! Kokkinakis a avut 6-4, 7-6 și 5-2 și părea că totul decurge în favoarea australianului de 26 de ani. Murray a găsit însă resurse să întoarcă ceea ce părea pierdut.

Deși venea după o altă partidă epuizantă, cu Berrettini, scoțianul a câștigat cu 4-6, 6-7, 7-6, 6-3, 7-5 și i-a smuls cuvinte admirative lui Cristian Tudor Popescu, care a punctat pe Facebook:

“Un mort frumos cu ochii vii! Nu pot să cred! Nu știu ce să scriu! Așa ceva nu există! Poate că nici după finala câștigată de Roger în fața lui Rafa în 5 seturi, aici, la AOpen, n-am simțit o asemenea fericire… Andy Murray a învins ca în Iliada. Și Odisseea – a revenit de la 0-2 la seturi și 2-5 în setul 3!… 5 ore și 45 de minute cu asălăul și forehanderul feroce Kokkinakis, după 5 ore cu asălăul și forehanderul feroce Berrettini – peste puterile oricărei minți omenești să-și fi închipuit așa ceva! Spre sfârșitul meciului îmi răsuna obsedant în cap: „Un mort frumos cu ochii vii…”. Și tocmai imaginea asta supraumană m-a făcut să cred că, orice s-ar întâmpla, va câștiga omul în care nu doar șoldul e de fier!”

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …