Friday , March 29 2024

VIDEO. Ronaldo a lovit un copil cu autism peste mâna în care ținea telefonul. E scandal mare în UK

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo nu a putut să-şi ţină în frâu nervii după ce echipa lui, Manchester United, a suferit o nouă înfrângere în Premier League, sâmbătă, în deplasare, scor 0-1, cu Everton, în etapa a XXXII-a a campionatului englez.

După meci, la ieşirea de pe teren, pe drumul către vestiare, Ronaldo, care se deplasa cu greutate din cauza unei accidentări suferite la piciorul drept, care îi sângera, a lovit violent mâna unui fan al gazdelor, în care se afla un telefon. Suporterul a scăpat aparatul, care s-a zdrobit de pământ. Potrivit presei engleze, victima incidentului este un copil, despre care mama acestuia a spus că are autism și era în tribune prima oară la un meci de fotbal.

La câteva ore după meciul de pe Goodison Park, Ronaldo a dat publicităţii un mesaj, în care a cerut iertare pentru gestul său şi l-a invitat pe suporterul păgubit la un meci de acasă al echipei Manchester United. “Nu este niciodată uşor să faci faţă emoţiilor în momentele dificile, cum ar fi cel în care ne aflăm. Cu toate acestea, trebuie să fim întotdeauna respectuoşi, răbdători şi să dăm exemplu tuturor tinerilor care iubesc frumosul joc. Aş dori să îmi cer scuze pentru izbucnirea mea şi, dacă este posibil, aş dori să invit acel suporter să urmărească un meci pe Old Trafford, în semn de fair-play şi sportivitate”, a spus Ronaldo.

În presa britanică au apărut declarațiile mamei copilului, Sarah Kelly, care a vorbit despre incident, prezentând și o fotografie cu mâna învinețită a tânărului. „Fiul meu îi filma pe jucătorii lui United. La un moment dat a filmat în jos pentru că Ronaldo își dădea jambierele jos, iar piciorul lui sângera. Fiul meu a vrut să vadă ce se întâmplă, nu a zis nimic. După aceea, Ronaldo a trecut pe lângă el, a dat cu palma peste telefonul lui și a continuat drumul. Se poate observa vânătaia de pe mâna fiului meu. Eu plângeam și eram în stare de șoc. Și Jacob a fost șocat complet. El suferă de autism și dispraxie (n.r.: o tulburare de coordonare a mișcării). Nu i-a picat bine ce s-a întâmplat. Era foarte supărat și nu va mai vrea să meargă la un alt meci. A fost prima partidă de fotbal la care a mers și s-a întâmplat asta. Ce s-a întâmplat ne-a distrus ziua și ne-a lăsat cu un gust amar. Fiul meu are autism și a fost atacat de un fotbalist. Acesta este punctul de vedere al unei mame”, a spus Sarah Kelly pentru Liverpool Echo.

 

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …