Tuesday , March 19 2024

VIDEO. Novak Djokovic, prăbușit în lacrimi, în loja familiei, după triumful de la Melbourne

Novak Djokovic (5 ATP, favorit nr. 4) a câştigat duminică finala de la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce în ultimul act l-a învins în 3 ore pe grecul Stefanos Tsitsipas (4 ATP, favorit nr. 3) cu 6-3, 7-6 (7/4), 7-6 (7/5). „Având în vedere circumstanţele, este cea mai mare victorie din cariera mea”, a declarat Djokovic. După meci, a urcat în loja în care se aflau mama, fratele și întregul staff și după ce i-a îmbrățișat s-a prăbușit în lacrimi.

“Nu iau nimic de-a gata, le mulţumesc familiei şi echipei mele să tolerează uneori cea mai urâtă parte a personalităţii mele. Vă mulţumesc pentru răbdare şi dragoste. Dragă Goran, îţi mulţumesc din toată inima, acest trofeu este şi al tău. A fost unul dintre cele mai dificile turnee, nu am jucat anul trecut, m-am întors în acest an. Mulţumesc tuturor care m-au făcut să mă simt binevenit aici. Mulţumesc, Rod Laver, pentru prezenţă, pentru că am jucat cel mai bun tenis aici.

Doar familia şi echipa ştiu prin ce am trecut în ultimele 4-5 săptămâni. Având în vedere circumstanţele, este cea mai mare victorie din cariera mea”, a declarat Djokovic.

Sârbul, în vârstă de 35 de ani, care a cucerit pentru a zecea oară trofeul la Australian Open, a obţinut al 22-lea său titlu de Mare Slam, egalând astfel recordul lui Rafael Nadal. De asemenea, Djokovic va reveni de luni în fotoliul de lider al clasamentului ATP.

Nole nu a putut participa la ediţia de anul trecut a Openului australian, câştigată de Nadal, sârbul fiind expulzat din Australia deoarece nu era vaccinat împotriva Covid-19.

 

Vezi si

Iubitul Arynei Sabalenka, fost hocheist de performanță, a murit la 42 de ani

Belarusul Konstantin Koltsov, fost jucător profesionist de hochei pe gheață și iubit al jucătoarei de …