Friday , March 29 2024

VIDEO. Cel mai frumos gol de la EURO. Cehul Patrik Schick bate un record în meciul cu Scoția

Al doilea gol al atacantului Patrik Schick în meciul de luni Scoţia-Cehia (0-2), din Grupa D a turneului final EURO 2020, a fost marcat de la 45,5 metri, fiind reuşita de la cea mai mare distanţă din istoria competiţiei europene din anul 1980, de când există astfel de măsurători, a indicat statisticianul Opta, potrivit Agerpres.

Pe Hampden Park din Glasgow, în primul său meci din Grupa D a EURO 2020, Cehia s-a impus prin ”dubla” lui Patrik Schick din minutele 42 şi 52, al doilea gol fiind favorit la ”golul turneului”, Schick surprinzându-l pe portarul David Marshall cu un lob de la 50 de metri, după un şut blocat al lui Hendry. Pentru atacantul lui Bayer Leverkusen a fost al 13-lea gol în 27 de apariţii la naţională.

După meci, Schick a declarat, potrivit BBC: “Primul meci este atât de important şi suntem bucuroşi că am câştigat această partidă. Este întotdeauna greu să joci împotriva noastră, fiindcă avem mulţi jucători foarte muncitori. Scoţia a fost un adversar puternic, însă noi am fost pregătiţi. Am văzut că portarul era ieşit, am verificat şi în prima repriză. M-am gândit că poate se va ivi această situaţie. Ştiam că iese mult, aşa că atunci când a venit mingea, m-am uitat repede unde era şi a fost un gol frumos. Va fi puţin diferit împotriva Croaţiei, însă ne vom pregăti.”

Selecţionerul Cehiei, Jaroslav Silhavy, a salutat “geniul” lui Schick, despre care a scris că a marcat un gol “de pe altă lume”, transmite DPA.

Duminică, Anglia a învins Croaţia cu 1-0, în primul meci al grupei, pe Wembley.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …