Saturday , December 3 2022

Victorie scontata pentru Universitatea

N echipa sucevean\ s-a impus, cu scorul de 40-33 (19-15), `n fa]a coda[ei CSM Bucure[ti, `ntr-un meci cont=nd pentru etapa a VIII-a a Ligii Na]ionale n Acatrinei [i Ilie[ au fost cei mai buni marcatori ai “studen]ilor” `n partida de s=mb\t\ n “a fost o victorie muncit\, `n fa]a unei echipe tinere [i ambi]ioase, care s-a luptat pentru fiecare minge”, a recunoscut antrenorul Leonard Bibirig

CS Universitatea a respectat calculele h=rtiei [i s-a impus, cu scorul de 40-33, `n fa]a coda[ei CSM Bucure[ti, `ntr-un meci disputat s=mb\t\, `n Sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava [i care a contat pentru etapa a VIII-a a Ligii Na]ionale la handbal masculin.
Revenit\ pe teren dup\ o pauz\ competi]ional\ de trei s\pt\m=ni, trupa preg\tit\ de Leonard Bibirig a intrat cu greu `n ritmul jocului, primele cinci minute fiind disputatea `ntr-o not\ de echilibru, scor 5-5. Mai mult, profit=nd de lipsa de concentrare din tab\ra sucevean\, oaspe]ii au luat p=n\ `n minutul 9 un surprinz\tor avans de dou\ goluri pe tabela de marcaj, scor 6-8.  Astfel, pe fondul numeroaselor gre[eli personale comise de gazde, bucure[tenii s-au ]inut scai de “studen]i” p=n\ `n minutul 25 a meciului, c=nd scorul a indicat pentru ultima oara egalitate, 14-14. Universitatea s-a trezit din letargie abia spre finalul primei reprize, c=nd a reu[it s\ puncteze de trei ori consecutiv `n poarta advers\ [i s\ intre la pauz\ cu un avantaj de patru goluri, scor 19-15.
Atitudinea echipei lui Leonard Bibirig avea s\ se schimbe `ns\ odat\ cu revenirea de la cabine, “alb-alba[trii” distan]=ndu-se la opt goluri pe tabela `n primele patu minute ale reprizei secunde, scor 23-15. Angrenat\ `ntr-un joc pe contre, `n care pivotul Dan Ilie[ a f\cut legea pe semicercul advers, Universitatea a r\mas la o distan]\ considerabil\ de bucure[teni p=na la jum\tatea par]ii a doua, c=nd scorul indica acela[i avans lini[titor de partea gazdelor, scor 32-24. Ultimul sfert de or\ a meciului s-a jucat la trecerea timpului, handbali[tii suceveni prefer=nd s\-[i conserve avantajul, astfel c\ fluierul final a consemnat o victorie previzibil\ a “studen]ilor”, scor 40-33.
CS Universitatea: Andrei, Pralea – Acatrinei (8 goluri), Ilie[ (6), Adomnic\i (4), Dediu (4), Mitrea (4), Chiru] (4), }u]u (2), Ciubotariu (2), Bursuc (2), Gavriloaia (2), Pancu (2), {old\nescu [i {erban.

N Bibirig: “A fost o victorie muncit\, trebuie s\ ne `mbun\t\]im jocul”

La finalul meciului, antrenorul Leonard Bibirig a declarat c\ forma]ia sucevean\ a ob]inut o “victorie muncit\”, [i c\ cele dou\ puncte au fost c=[tigate `n urma unui efort colectiv a elevilor s\i. “A fost o victorie muncit\, `n fa]a unei echipe tinere [i ambi]ioase, care s-a luptat pentru fiecare minge, din dorin]a de a acumula puncte `n vederea men]inerii `n prima lig\. Efortul colectiv pe care l-a f\cut echipa noastr\ pe parcursul celor 60 de minute [i-a spus cuv=ntul, astfel c\, la finalul meciului, ne-am adjudecat cele dou\ puncte, acestea fiind esen]iale `n economia clasamentului”, a spus Leonard Bibirig, care a men]ionat c\ ultimele patru jocuri pe care Universitatea le va disputa `n acest an se anun]\ ni[te adev\rate finale. “Urm\toarele patru etape vor fi infernale pentru noi. Trebuie s\ ne `mbun\t\]im jocul, s\ trat\m meciurile cu mai mult\ seriozitate [i s\ `ncerc\m s\ avem un procentaj mult mai bun la finalizare”, a completat tehnicianul “studen]ilor”.
De partea cealalt\, tehnicianul oaspe]ilor, Dan Dobrescu, a recunoscut superioritatea sucevenilor [i c\ victoria Universit\]ii nu poate fi pus\ la `ndoial\. “Echipa din Suceava a meritat victoria, f\r\ doar [i poate. Am avut `n fa]a un adversar omogen, cu o mare experien]\ competi]ional\ la nivelul primei ligi. De[i, nu ne a[teptam la un succes `n acest meci, dar nu avem voie s\ comitem at=tea gre[eli pe parcursul jocului”, a spus Dan Dobrescu.

N Rezultatele etapei a VIII-a:

CSM Oradea – CSM Satu Mare 26-26
Universitatea Cluj – HC Odorhei 27-32
Universitatea Suceava – CSM Bucure[ti 40-33
Steaua Bucure[ti – {tiin]a Bac\u 24-25
Pandurii T=rgu Jiu – Politehnica Timi[oara 28-22
Dinamo Bra[ov – Minaur Baia Mare 22-20
HCM Constan]a – UCM Re[i]a 26-26

~n urm\toarea etap\, programat\ la sf=r[itul acestei s\pt\m=ni, Universitatea se va deplasa `n fieful celor de la HC Odorhei, liderul la zi al Ligii Na]ionale. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

Echipele calificate și programul optimilor de finală de la Cupa Mondială din Qatar 2022

Coreea de Sud și Elveția au completat vineri seara ultimele două locuri vacante în optimile …