Thursday , April 25 2024

Victorie scontata pentru Universitatea

N echipa sucevean\ s-a impus, cu scorul de 40-33 (19-15), `n fa]a coda[ei CSM Bucure[ti, `ntr-un meci cont=nd pentru etapa a VIII-a a Ligii Na]ionale n Acatrinei [i Ilie[ au fost cei mai buni marcatori ai “studen]ilor” `n partida de s=mb\t\ n “a fost o victorie muncit\, `n fa]a unei echipe tinere [i ambi]ioase, care s-a luptat pentru fiecare minge”, a recunoscut antrenorul Leonard Bibirig

CS Universitatea a respectat calculele h=rtiei [i s-a impus, cu scorul de 40-33, `n fa]a coda[ei CSM Bucure[ti, `ntr-un meci disputat s=mb\t\, `n Sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava [i care a contat pentru etapa a VIII-a a Ligii Na]ionale la handbal masculin.
Revenit\ pe teren dup\ o pauz\ competi]ional\ de trei s\pt\m=ni, trupa preg\tit\ de Leonard Bibirig a intrat cu greu `n ritmul jocului, primele cinci minute fiind disputatea `ntr-o not\ de echilibru, scor 5-5. Mai mult, profit=nd de lipsa de concentrare din tab\ra sucevean\, oaspe]ii au luat p=n\ `n minutul 9 un surprinz\tor avans de dou\ goluri pe tabela de marcaj, scor 6-8.  Astfel, pe fondul numeroaselor gre[eli personale comise de gazde, bucure[tenii s-au ]inut scai de “studen]i” p=n\ `n minutul 25 a meciului, c=nd scorul a indicat pentru ultima oara egalitate, 14-14. Universitatea s-a trezit din letargie abia spre finalul primei reprize, c=nd a reu[it s\ puncteze de trei ori consecutiv `n poarta advers\ [i s\ intre la pauz\ cu un avantaj de patru goluri, scor 19-15.
Atitudinea echipei lui Leonard Bibirig avea s\ se schimbe `ns\ odat\ cu revenirea de la cabine, “alb-alba[trii” distan]=ndu-se la opt goluri pe tabela `n primele patu minute ale reprizei secunde, scor 23-15. Angrenat\ `ntr-un joc pe contre, `n care pivotul Dan Ilie[ a f\cut legea pe semicercul advers, Universitatea a r\mas la o distan]\ considerabil\ de bucure[teni p=na la jum\tatea par]ii a doua, c=nd scorul indica acela[i avans lini[titor de partea gazdelor, scor 32-24. Ultimul sfert de or\ a meciului s-a jucat la trecerea timpului, handbali[tii suceveni prefer=nd s\-[i conserve avantajul, astfel c\ fluierul final a consemnat o victorie previzibil\ a “studen]ilor”, scor 40-33.
CS Universitatea: Andrei, Pralea – Acatrinei (8 goluri), Ilie[ (6), Adomnic\i (4), Dediu (4), Mitrea (4), Chiru] (4), }u]u (2), Ciubotariu (2), Bursuc (2), Gavriloaia (2), Pancu (2), {old\nescu [i {erban.

N Bibirig: “A fost o victorie muncit\, trebuie s\ ne `mbun\t\]im jocul”

La finalul meciului, antrenorul Leonard Bibirig a declarat c\ forma]ia sucevean\ a ob]inut o “victorie muncit\”, [i c\ cele dou\ puncte au fost c=[tigate `n urma unui efort colectiv a elevilor s\i. “A fost o victorie muncit\, `n fa]a unei echipe tinere [i ambi]ioase, care s-a luptat pentru fiecare minge, din dorin]a de a acumula puncte `n vederea men]inerii `n prima lig\. Efortul colectiv pe care l-a f\cut echipa noastr\ pe parcursul celor 60 de minute [i-a spus cuv=ntul, astfel c\, la finalul meciului, ne-am adjudecat cele dou\ puncte, acestea fiind esen]iale `n economia clasamentului”, a spus Leonard Bibirig, care a men]ionat c\ ultimele patru jocuri pe care Universitatea le va disputa `n acest an se anun]\ ni[te adev\rate finale. “Urm\toarele patru etape vor fi infernale pentru noi. Trebuie s\ ne `mbun\t\]im jocul, s\ trat\m meciurile cu mai mult\ seriozitate [i s\ `ncerc\m s\ avem un procentaj mult mai bun la finalizare”, a completat tehnicianul “studen]ilor”.
De partea cealalt\, tehnicianul oaspe]ilor, Dan Dobrescu, a recunoscut superioritatea sucevenilor [i c\ victoria Universit\]ii nu poate fi pus\ la `ndoial\. “Echipa din Suceava a meritat victoria, f\r\ doar [i poate. Am avut `n fa]a un adversar omogen, cu o mare experien]\ competi]ional\ la nivelul primei ligi. De[i, nu ne a[teptam la un succes `n acest meci, dar nu avem voie s\ comitem at=tea gre[eli pe parcursul jocului”, a spus Dan Dobrescu.

N Rezultatele etapei a VIII-a:

CSM Oradea – CSM Satu Mare 26-26
Universitatea Cluj – HC Odorhei 27-32
Universitatea Suceava – CSM Bucure[ti 40-33
Steaua Bucure[ti – {tiin]a Bac\u 24-25
Pandurii T=rgu Jiu – Politehnica Timi[oara 28-22
Dinamo Bra[ov – Minaur Baia Mare 22-20
HCM Constan]a – UCM Re[i]a 26-26

~n urm\toarea etap\, programat\ la sf=r[itul acestei s\pt\m=ni, Universitatea se va deplasa `n fieful celor de la HC Odorhei, liderul la zi al Ligii Na]ionale. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …